Policija na Baliju na neviđen način kažnjava lokalce koji ne nose zaštitne maske

Foto: Instagram

ČINI se da policija na Baliju lokalce koji ne nose maske kažnjava tako što ih tjera da rade sklekove, izvještavaju lokalni mediji, a na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije.

Iako se čini da ne postoji službena politika lokalnih vlasti, portal Coconuts Bali piše kako su se na internetu pojavile brojne fotografije i videozapisi na kojima se vidi kako ljudi bez maski rade sklekove nakon što su im prišli pecalanzi, balijske sigurnosne snage.

Šef sela na turističkom otoku Intaranu, na kojem je viđeno takvo kažnjavanje, I Gusti Agung Alit Kencana, rekao je lokalnim medijima da će ljudima koji ne nose maske biti zabranjen ulaz u selo, a oni koji krše pravila bit će prisiljeni na društveno-koristan rad u zajednici i platiti kaznu u iznosu od 5 kg riže (oko 75.000  indonezijskih rupija, odnosno oko 34 kune).

I prometna policija na Baliju također je viđena kako kažnjava ljude bez maski u javnosti.

Nošenje maski za zaustavljanje širenja koronavirusa obvezno je na javnom mjestu u Indoneziji.

Državno ministarstvo zdravlja objavilo je novo pravilo 5. travnja i reklo da je u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, prenosi news.com.au.

U Indoneziji je potvrđen 9771 slučaj koronavirusa, uz 784 smrti.

Pandemija je posebno ozbiljna na Baliju, gdje se oko 80 posto ekonomije oslanja na turističku industriju.

Prošli tjedan Indonezija je priopćila kako obustavlja sva putovanje zrakom i morem do lipnja u očitim naporima da spriječi širenje koronavirusa tijekom najsvetijeg razdoblja u islamskom kalendaru. 

Privremena zabrana stupila je na snagu u petak prošlog tjedna, kako bi se poklopila s prvim danom ramazanskog posta u državi s većinskim muslimanskim stanovništvom, a trajat će do 1. lipnja.

Pročitajte više