Poliklinika Solmed: Inovativna terapija nadohvat ruke

Foto: Press

DA VAM netko kaže da imate mogućnost dobiti najnoviju terapiju za Vašu bolest potpuno besplatno, bez naručivanja i uputnica uz pokrivene sve troškove putovanja i smještaja u mjestu ustanove koja takvu terapiju pruža, sigurno mu ne biste vjerovali. No, zahvaljujući Poliklinici Solmed to je postalo moguće i u Republici Hrvatskoj. Naime, Polikliniku Solmed je osnovala skupina mladih liječnika i farmaceuta koji su imali viziju stvoriti privatni istraživački centar, koji bi omogućio pacijentima primanje inovativne terapije izvan javnog zdravstvenog sustava, poštujući pritom naviše medicinske standarde i visoku kvalitetu zdravstvene usluge.

O čemu je točno riječ? Razvoj novih lijekova je u stalnom usponu posljednjih 40 godina. Svake godine je sve više novih inovativnih lijekova koji ulaze u završne faze kliničkih ispitivanja. Farmaceutska industrija razvija nove lijekove kako bi bili učinkovitiji, imali manje nuspojava ili bili jednostavniji za korištenje. Radi potvrde pretpostavke da je novi lijek bolji, učinkovitiji ili sigurniji od prethodnoga, isti mora proći sve faze kliničkih ispitivanja te tek tada može doći na tržište. U tom procesu, farmaceutske tvrtke trebaju podatke o učinkovitosti i sigurnosti novog lijeka, a zauzvrat nude pacijentu mogućnost da dobije inovativni lijek potpuno besplatno, uz plaćene troškove pretraga, osobnog visokospecijaliziranog liječnika, putne troškove ili bilo koje druge troškove koje pacijent može imati. I upravo ovakva financijska konstrukcija omogućava da u Poliklinici Solmed postoje usko specijalizirani stručnjaci za klinička ispitivanja koji su potpuno posvećeni pacijentu i njegovim potrebama. 

Često u javnosti postoji kriva predodžba o kliničkim ispitivanjima, ljudima prvo na pamet padnu pokusni kunići. Takva slika je u potpunosti kriva. U Poliklinici Solmed provode se isključivo ispitivanja faze 2, 3 ili 4, kada znamo da je lijek siguran i u određenoj mjeri učinkovit, a ispituje se njegova učinkovitost za specifičnu bolest ili stanje na većem broju pacijenata. Iako se u pojedinim ispitivanjima koristi i placebo (često samo u kraćem dijelu ispitivanja), pacijentima se nikada ne uskraćuje standardna terapija koja je dostupna u zdravstvenom sustavu. Dakle, svako ispitivanje je dizajnirano na način da pacijent svojim sudjelovanjem ne može ništa izgubiti, već samo dobiti. Osiguranje da se ispitivanje provodi u skladu s najvišim etičkim i stručnim standardima prate američka, europska i hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (FDA, EMA, HALMED).

U Poliklinici Solmed je dostupna inovativna terapija za brojne bolesti i stanja poput: bolesti krvožilnog sustava, šećernu bolest, oštećenje živčanih vlakana uslijed dijabetesa, upalne bolesti crijeva, psorijatični artritis, rijetke bolesti bubrega, specifični tip bubrežnih kamenaca, karcinom štitnjače i bolove u leđima. Više detalja možete pogledati na web-stranici: www.solmed-clinic.com. Ukoliko ne ispunjavate sve kriterije za prethodno navedene bolesti, možete nam se obratiti s ciljem potrage za inovativnom terapijom u inozemstvu ili primjenom standardne terapije u Poliklinici Solmed prema najvišim medicinskim standardima. I za kraj, valja naglasiti kako korištenjem inovativne terapije putem kliničkog ispitivanja profitiraju svi: pacijenti koji imaju prilike dobiti najmoderniju terapiju bez ikakvih troškova i uz najviše medicinske standarde, javni zdravstveni sustav kojemu se smanjuju troškovi liječenja te medicinska struka koja postaje bogatija za nove, učinkovitije i sigurnije lijekove. 

Medicinski direktor dr.sc. Davor Kust i izvršni direktor Poliklinike Solmed dr.sc. Ivan Kruljac.

Index promocija d.o.o. ne odgovara za sadržaj članka oglašivača i točnost informacija. Molimo vas da se za sve savjete obratite svoj liječniku ili ljekarniku.   

Pročitajte više