Političari u Aziji se posvađali zbog Taylor Swift

Foto: epa

Ugovor megapopularne američke pjevačice Taylor Swift s organizatorima njezinih koncerata u Singapuru, gdje će ona u sklopu svoje svjetske turneje održati čak šest koncerata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.

Naime, Singapur je jedina postaja u tom dijelu svijeta gdje će Swift nastupiti, a susjedne zemlje su to proglasile "neprijateljskim činom" tog grada-države.

Singapurska vlada ranije je objavila kako je dala dozvolu Swift za nastup, ali nije objavila uvjete. Kada je postalo jasno kako je uvjet bio da Singapur bude jedino mjesto u regiji gdje će Swift nastupiti, reagirali su čelnici susjednih država, a osobito su nezadovoljni u Tajlandu i Filipinima navodeći kako "to nije dobrosusjedsko ponašanje".

"Nema tu ništa neprijateljsko"

Od napada zbog ugovora sa Swift morao se braniti i singapurski premijer Lee Hsien Loong tijekom konferencije za medije na regionalnom summitu u australskom Melbourneu.

"Naše agencije su ispregovarale aranžman kojim je Taylor Swift omogućen dolazak u Singapur i prema kojemu je Singapur njezina jedina postaja u jugoistočnoj Aziji. Ispalo je kako se radi o vrlo unosnom aranžmanu u kojem ja ne vidim ništa neprijateljsko", kazao je Lee.

Swift je prva tri od šest rasprodanih koncerata u Singapuru održala od 2. do 4. ožujka, a još tri nastupa održat će od 7. do 9. ožujka. Sljedeća postaja na turneji bit će joj Lisabon gdje će nastupiti 24. i 25. svibnja.

Pročitajte više