Politička i showbizz krema na Yammatovu: Almonda slušali i Milanović, Bandić, Hajdaš Dončić...

Foto: Tomislav Sporiš

BRITANSKA pop zvijezda, simbol pop zvuka današnjice Marc Almond, koji je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri prodao više od trideset milijuna albuma nastupio je sinoć po prvi puta u Hrvatskoj, u Kući za ljude i umjetnost Lauba na koncertu koji je prenosio Yammat FM-a u okviru njihova partyja Yammatovo.

Marc Almond moderna je pop-ikona koja je svojim radom utjecala na mnoge generacije glazbenika, a trenutno je u radijskom eteru prisutan aktualnim singlom "Zipped Black Leather Jacket" s albuma "Velvet Trail" kojim je i otvorio sinoćnji nastup.

Almond je, na oduševljenje fanova, obećao da će sigurno doći ponovno u Zagreb, a iz publike su ga pratila i mnoga poznata lica.

Na Yammatovom partyju zaplesali su tako i Robert Knjaz, Ida Prester, Iva Šulentić, Maja Medaković, Mate Janković i Dean Sinovčić, kao i poznati radijski glasovi poput Šveca i Peha. 

Više od 2 tisuće Yammatovih prijatelja i gostiju dokaz je da je radio življi no ikada, pa se s tom tvrdnjom složio i Tomislav Stojak, HNS-ov gradski skupštinar koji je kazao da su Yammat FM i Zagreb jedno.

Na tulum je došao još jedan gradski otac, predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić koji isto tako ističe da su Yammat FM i Zagreb jedno.

"Yammatovo je jedna urbana zagrebačka priča kao što je to i Yammat FM", rekao je Bernardić.

 
 
 
 

Emil Tedeschi sa suprugom Majom, Tarik Filipović, Danijela Trbović, Mirna Medaković, Slaven Lunar Kosanović, Domagoj Jakopović Ribafish, Eddy Ramich, Bruno Trapan - samo je to dio poznatog društva, a nakon izbornih stresova, u Laubi su se sinoć opuštali i neki političari - uz gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Almonda je, među ostalima, došao poslušati i Zoran Milanović sa suprugom Sanjom, Siniša Hajdaš Dončić, Davor Bernardić i mnogi drugi.

Na Yammatovu bio je i glasnogovornik HZZO-a Nenad Korkut koji je inače veliki obožavatelj Marca Almonda, pa je tako i gostujući na 102.5 od DJ Maminha tražio upravo Almondovu stvar. Korkut je dodao da je po njemu Yammat FM najkvalitetnija stanica u zagrebačkom eteru, a najviše mu se na 102.5 MHz sviđa upravo - glazba.

Glazbeniku i likovnom umjetniku Ivici Propadalu najdraži su pak dijelovi Yammat FM-a voditeljski tandem Švec & Peh, te glazba za koju kaže da je pogođena u notu.

Poseban gost Yammatova bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da bi i četveronoške došao na Yammat FM čestitati Yammatovo. Iako su u zagrebačkom eteru manje od godinu dana, kaže Bandić da su Yammatovci veliki posao napravili i da se na muci poznaju junaci.

Kako su se poznati zabavljali u Laubi pogledajte u galeriji.

 
 

Pročitajte više