Poljubac odbojkašica na utakmici ruskih Dinama i Lokomotiva razbjesnio homofobe

Screenshot: X

U ruskoj odbojkaškoj ligi ovih se dana vodi bizarna rasprava. Naime, nakon susreta tamošnjih odbojkaških klubova Dinama iz Moskve i Lokomotiva iz Kalinjingrada došlo je do poljupca dviju odbojkašica Lokomotiva što se nije svima svidjelo, a pogotovo ne čelnicima Dinama koji su suparnički klub optužili za "LGBT propagandu". Uključio se čak i odbojkaški savez Rusije te najavio - istragu.

Homofobno priopćenje koje je osvanulo na službenim stranicama Dinama šokiralo je mnoge.

"Glavni zadatak ruske odbojkaške zajednice i službenih upravnih tijela je popularizacija odbojke u našoj zemlji. Ograničit ćemo se samo na ženski dio ovog sporta koji je prošle godine proslavio stotu obljetnicu. Zabranjeno je propagiranje ovog odstupanja od tradicionalnih vrijednosti među mladima. No, na našu sramotu, prijenosi odbojkaških utakmica u krupnom planu pokazuju monstruozne geste koje oponašaju seksualni odnos igrača Lokomotiva iz Kalinjingrada usmjerene prema protivničkim momčadima, istospolne poljupce u usne i druge gadosti", napisali su.

"U dvorane dolazi velik broj obitelji s djecom, budućim generacijama odbojkaša. Suci tijekom cijele sezone nisu ni jednom prokomentirali ovakvo ponašanje, koje se jasno kvalificira kao nepoštivanje kulture i moralnih vrijednosti naše zemlje. Što je još gore, sve to nailazi na odobravanje suigračica u sotonskom ruhu. Zamislite da će vaša djeca biti pored nečega ovakvog u istoj svlačionici ili tušu. Biste li voljeli da ove reprezentativke vide vašu djecu kako se presvlače nakon treninga, dodiruju ih i upoznaju s onim čime se hvale na terenu?" stoji u bizarnom priopćenju.

Uključio se i Savez

Nakon toga se oglasio i Savez.

"Ova situacija nije prošla nezapaženo. Na kraju prvenstva imat ćemo sastanak disciplinske komisije i razmotriti neke teme. Ovaj incident će biti uključen ako iz Dinama dođe zahtjev za to", poručili su.

Pročitajte više