Ponedjeljak je "najljepši dan u tjednu" jer se žene uređuju četiri puta duže nego petkom

ISTRAŽIVANJE koje je na tisuću kupaca proveo britanski trgovački lanac Debenhams pokazalo je kako je ponedjeljak "najljepši dan u tjednu" zato što se žene početkom tjedna za posao uređuju čak četiri puta duže negoli petkom. I muškarci ponedjeljkom utroše više vremena za spremanje negoli krajem tjedna.

Ponedjeljkom se žene u prosjeku na posao spremaju 76 minuta. Gotovo trećinu tog vremena utroše na frizuru, 18 minuta na šminkanje, 16 minuta na isprobavanje različitih kombinacija, a ostatak vremena na tuširanje. Utorkom je proces spremanja gotovo dvostruko kraći i u prosjeku iznosi 40 minuta, dok se do petka smanji na svega 19 minuta. Navodno u tom kraćenju vremenskog perioda za spremanje na posao ne pati higijena, jer svakog dana potroše 10 minuta na tuširanje.

Muškarci se ponedjeljkom spremaju na posao 28 minuta, utorkom dvostruko kraće, a od srijede pa do petka po 11 minuta dnevno.

Glasnogovornik Debenhams Ed Watson je rezultate istraživanja provedenog među kupcima komentirao riječima: "Za neke je to transformacija od Cheryl Cole do Nore Batty u samo pet dana".

Pročitajte više