Poremećeni George Floyd izazov širi se internetom, ljudi bijesni: Pronađite te morone

Foto: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama širi se uznemirujući George Floyd Challenge koji je s razlogom razbjesnio mnoge.

Riječ je o viralnom izazovu u kojem tinejdžeri imitiraju pozu u kojoj je ubijen George Floyd, čija je smrt izazvala žestoke prosvjede diljem SAD-a.

Fotografije prikazuju jednu osobu kako leži na podu dok joj druga koljenom pritišće vrat. Negativne reakcije ne prestaju se nizati, a Instagram i Facebook već su zabranili korištenje hashtaga #georgefloydchallenge. Međutim, Twitter još nije ništa učinio da stane na kraj ovoj uznemirujućoj praksi pa su mnogi tviteraši počeli prozivati tu društvenu mrežu.

"Poduzimamo mjere sprječavanja objava koje promoviraju ovaj izazov", rekli su iz Twittera za Business Insider nakon vala kritika.

"Tko je uopće započeo George Floyd izazov? George Floyd preminuo je od posljedica policijske brutalnosti i svatko tko sudjeluje u ovom izazovu zaslužuje trunuti u paklu", "Twitter, vrijeme je da pronađete te ljude, je*eni moroni", "Ovako izgleda SAD Donalda Trumpa", samo su neki od užasnutih komentara.

Ipak, uznemirujuće fotografije i dalje se mogu pronaći pod varijacijama zabranjenog hashtaga na Instagramu. Sudeći prema fotografijama koje se dijele kao upozorenje na izazov, neke snimke dolaze i sa Snapchata.

Pročitajte više