Posao iz snova: Crtač logotipova za Google



SIGURNO ste i sami već primijetili da se home page popularne tražilice Google povremeno mijenja. Naime, Google ima ljude zaposlene da izrađuju zabavne ilustracije koje se prilagođavaju aktualnim događajima i datumima u svijetu. Tako ćete za Valentinovo imati modificirani logo Googlea koji će prikazivati čokoladno srce, a trenutno možemo vidjeti ilustraciju koja simbolizira aktualne Zimske olimpijske igre u Vancouveru.

Ilustracije se pojavljuju sve češće

Za Zimske olimpijske igre kreativci su za svaki dan smislili po jednu drukčiju ilustraciju, a prikazuju različite sportove aktualne u Vancouveru. Premda nema konkretnog broja o tome koliko se ilustracija godišnje izmijeni na Googleu, primjećuje se da se pojavljuju sve češće. Ipak, jedno pravilo kojeg se ilustratori moraju držati je to da svaka ilustracija mora sadržavati neku verziju riječi Google.

"Zaista se jako dobro zabavljamo kreirajući"

"Zaista se jako dobro zabavljamo kreirajući", izjavio je Michael Lopez, web-dizajner koji vodi grupu kreativaca u Kaliforniji. Lopez je dodao da zaposlenici diljem svijeta pomažu u donošenju ideja za neka nova ruha Googlea. Lopez je za CNN izjavio da se identitet Googlea ponekad mijenja jer je to zabavan način da se korisnike podsjeti na ono što trebaju napraviti taj dan. Podsjeća ih tako na činjenicu da trebaju nekome čestitati određeni blagdan ili na važnu povijesnu obljetnicu.

"U ovom poslu bitno je biti kreativan i zabavljati se. Ne treba se shvaćati previše ozbiljno"

"Uvijek nastojimo doći do nekakve nove, svježe i kreativne ideje. Na zanimljive ideje dolazimo svaki dan", izjavio je Lopez. Dodao je i kako svojim kreativnim idejama ne namjeravaju zauzeti nikakav politički ili socijalni stav. "Želimo da korisnici budu potpuno iznenađeni kad dođu na naš home page. Osim što ih ponekad iznenadimo, korisnike možemo i naučiti nečemu", rekao je Michael. Mnogi korisnici na naše ilustracije reagiraju tako da nas hvale. "U ovom poslu bitno je biti kreativan i zabavljati se. Ne treba se shvaćati previše ozbiljno", zaključio je Michael Lopez.


Pročitajte više