Poslastica za fanove: Dnevnik benda U2 ugledao hrvatsko tržište

"LARRY je u maloj kuhinji postavio bubnjeve. Bilo je ondje još nekoliko dečki. Dave Evans, koji je izgledao prilično inteligentno, a imao je samo petnaest godina. Njegov brat Dick koji je izgledao još inteligentnije i sam je napravio gitaru. On je bio pravi fizičar, nuklearni genijalac...".

Ovo je samo mali dio sjećanja koje je u knjizi "U2 Dnevnik" objavio frontmen proslavljenog benda, Bono Vox te ovim putem svojim mnogobrojnim obožavateljima pružio informacije i slike koje su bend pratile na trnovitom putu do slave. Upravo dio ovog ulomka odnosi se na prvi susret članova slavne irske skupine.

Dublin, rock, Amerika, marihuana, Biblija...

A kao posebnu poslasticu fanovima, koji predstojeći koncert svojih idola s nestrpljenjem iščekuju, izdavačka kuća Menart knjigu je prevela na hrvatski jezik te je tako učinila dostupnom i na našem tržištu. Luksuzno izdanje koje broji više od tristotinjak stranica u prodaji će se naći 15. srpnja, a koncipirano je kao dnevnik benda koji počinje davne 1950. godine, i to pričom o Paulu Hewsonu. Iz njega možete saznati kako je mali bend okupljen u maloj kuhinji izrastao u svjetsku atrakciju širokih razmjera, a autor knjige, Matt McGee smatra kako, da biste uistinu razumjeli psihologiju benda, morate razumjeti i neke od stvari kojima je u ovoj biografiji posvećena posebna pažnja - prijateljstvu, vjeri, srcu, duši, Americi, Irskoj, Dublinu, rocku, popu, marihuani, Bibliji...

A slavni U2-ovci će koncerte u Zagrebu održati 9. i 10. kolovoza na Maksimiru, koji će bez sumnje biti spektakl na otvorenom kakav Hrvatska dugo nije vidjela.  Osim u Zagrebu, U2 je zakazao još nekoliko "repriza" u drugim gradovima dok je u Dublinu na Croke Parku zakazan treći i posljednji koncert uoči turneje "360°".

V.V.
Foto: JLP

Pročitajte više