Posljednje zbogom Bati Živojinoviću: "Odlaziš u legendu, dragi naš..."

Foto: Srđan Ilić/Pixsell

NA BEOGRADSKOM Novom groblju, u Aleji velikana, danas je na posljednji počinak ispraćen cijenjeni glumac Bata Živojinović. Uz brojne građane, glumce, umjetnike i druge srpske javne ličnosti svoga Batu su posljednji put došli pozdraviti članovi njegove obitelji.

Osobito je teško bilo njegovoj supruzi Luli koja je, unatoč Batinom teškom stanju, do posljednjeg trenutka vjerovala u njegov oporavak. Danas je u suzama ljubila lijes i slušala govore Batinih kolega i prijatelja.

"Velimire, nikada te nismo tako zvali, smatrali smo te bratom, ocem, učiteljem... Hvala ti za nagradu što smo te upoznali, glumili s tobom, dijelili kadar. Imamo pravo biti ljuti što je završilo ovako. Ponosni smo na tebe i tvoju obitelj što su izdržali duge četiri godine teške borbe. Od tebe smo krali zanat, nikada se nisi ljutio zbog toga. Znao si da to poklanjamo narodu. Ovo je još jedna u nizu godina glumaca. Možda je budžet onog gore mnogo veći kad mu treba toliko glumaca. Mnogo si nas volio, mi tebe nismo... Obožavali smo te. Bato, hvala ti za sve i naravno, vječno smo ti zahvali za sve štoostane poslije tebe. Bato, počivaj u miru", od prijatelja i kolege u suzama se oprostio i glumac Milorad Mandić Manda.

Prije samog sprovoda, uz Batin grob govor je održao i glumac Radoš Bajić.

"Kako da nastavimo kad tebe nema? Tko će nas gurati u kadar da ne rasipamo glumu kako si govorio? Odlaziš u legendu, dragi moj učitelju", rekao je Bajić.

Na sprovodu su uz brojne uglednike Batu Živojinovića ispratili i Lepa Brena pa čak i Vojislav Šešelj.

Pročitajte više