Posljednji Božić slavnog pjevača: Prije šest godina preminuo je George Michael

Foto: EPA

NA BOŽIĆ prije točno šest godina preminuo je George Michael. Slavni glazbenik tad je imao 53 godine, a vijest o njegovoj smrti objavio je njegov publicist, otkrivši samo da je pjevač preminuo u svom domu.

Mnogi su u njegovoj smrti na sam Božić vidjeli simboliku zbog jednog od njegovih najvećih hitova, pjesme Last Christmas, pa se to često spominjalo u brojnim oproštajnim porukama njegovih kolega i fanova na društvenim mrežama. Nakon smrti pjevača počela je agonija njegove obitelji i bliskih prijatelja.

Uslijedila je višemjesečna istraga, krenula su brojna nagađanja među kojima se spominjalo i moguće samoubojstvo pa se i sumnjičio njegov ljubavnik... Tek tri mjeseca nakon smrti otkrilo se da su uzrok bili oslabljeno srce i oštećena jetra. Tek je tad glazbenik mogao biti pokopan.

Milijunski uspjeh i tuga

Iako je karijeru osamdesetih započeo kao član mega popularne grupe Wham!, mnogi odrasli u osamdesetima i devedesetima pamte ga prvenstveno kao solo izvođača. Tijekom karijere, u svijetu je prodao preko 100 milijuna albuma, a njegov solo prvijenac Faith prodan je u više od 25 milijuna primjeraka i pretvorio ga u svjetsku senzaciju, što je nešto s čime se Michael nikada nije dobro nosio.

Sin grčkog vlasnika restorana i britanske pjevačice prvi ozbiljniji susret s glazbom imao je kao DJ i član kratkovječnog ska benda The Executive s Andrewom Ridgeleyjem s kojim je 1981. osnovao i Wham!.

Članovi propalog ska benda samo su dvije godine kasnije svojim prvijencem Fantastic osvajali vrhove top ljestvica, a uslijedio je Make it Big, kojim su se probili i na američko tržište. Radilo se o seriji golemih pop hitova među kojima su Wake Me Up Before You Go-Go, Everything She Wants i Careless Whisper.

Unatoč uspjehu koji je uslijedio i mnogim prodanim primjercima, Michael je za života priznao da ga slava nije činila sretnim jer je smatrao da nešto nije u redu sa statusom idola milijuna tinejdžerica.

Pročitajte više