Posljednji film Heatha Ledgera nikada neće zaživjeti na kino platnima

POSLJEDNJI film Heatha Ledgera, kojega zbog prerane smrti nije uspio snimiti do kraja, vjerojatno se neće prikazivati u kino dvoranama, već će odmah završiti na DVD izdanju. Drugi glumac koji je posthumno nagrađen prestižnom nagradom Oscar snimio je otprilike trećinu svoje uloge u nezavisnom filmu "The Imaginarium of Dr Parnassus", fantastičnoj priči o mađioničaru iz putujućeg cirkusa koji sklopi pakt s đavolom.

U film je uloženo više od 20 milijuna dolara

Nakon glumčeve smrti, scenarist i redatelj filma Terry Gilliam, bio je primoran napraviti velike preinake u samom filmu. Heatherov lik mađioničara Tonyja pripao je čak trojici glumaca. I to ne bilo kakvim, sva trojica mogu se podičiti zavidnom karijerom, ali i budućnošću koja je pred njima. Tako je čast da naslijede Oscarom nagrađenog Heatha pripala Johnnyju Deppu, Colinu Farrrellu i Judeu Lawu.

Tako će ovaj  film biti jedan od najatraktivnijih nezavisnih filmova ikad baš zbog liste glumaca koji su kroz njega prodefilirati. Međutim iz zasad nerazjašnjenih razloga, film koji je koštao preko 20 milijuna dolara nije stigao, niti hoće, na velika platna, a filmofili se boje da bi "The Imaginarium of Dr. Parnassus" mogla zateći sudbina svakog drugog nezavisnog filma - jednostavnom distribucijom na DVD-u.

S.C.
Foto: JLP

Pročitajte više