Postoji jako dobar razlog zašto je logo McDonaldsa crvene i žute boje

Foto: Instagram

LOGO McDonaldsa jedan je od najprepoznatljivih na svijetu. Žuti znak "M" u obliku krumpirića na crvenoj podlozi postao je svakodnevni prizor milijunima ljudi diljem svijeta i ne postoji osoba koja ne prepoznaje čuveni logo.

Postoji jako dobar razlog zašto je logo popularnog restorana kombinacija crvene i žute boje. Znate onaj osjećaj kada dugo putujete automobilom i odjednom ugledate znak McDonaldsa uz cestu?

Žuta boja izaziva zadovoljstvo i pozitivne emocije te podiže raspoloženje, objašnjava psihologinja Karen Haller. U kombinaciji s crvenom, koja nas asocira na brzinu, McDonaldsov znak je idealan, a vidi se i iz velike udaljenosti.

Ipak, postoje McDonaldsovi znakovi uz cestu koji su na zelenoj podlozi. Zelena asocira potrošača na mir, opuštenost i prirodu. Idealna je to asocijacija na činjenicu da ćete jesti u miru i bez žurbe.

McDonaldsove najpoznatije boje, žutu i crvenu, kroz protekla desetljeća koriste tisuće lanaca brze hrane u svijetu, ali niti jedan nije dosegao prepoznatljivost koju imaju krumpiriću u obliku slova "M".

Pročitajte više