Potez princeze Anne na aerodromu u SAD-u oduševio mnoge

Foto: Profimedia

KĆI kraljice Elizabete princeza Anne ovih je dana bila u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, a fotografi su je uhvatili na njujorškom aerodromu JFK na koji je stigla kako bi uhvatila komercijalni let kući za London.

Ono što je mnoge oduševilo bila je činjenica da je princeza na aerodromu sama nosila svoje torbe, iako su pored nje šetali zaštitari i drugo pomoćno osoblje.

Prvi posjet kraljevske obitelji SAD-u od preseljenja Harryja i Meghan

Anne je prva kraljevska osoba koja je posjetila SAD otkako su se princ Harry i Meghan Markle preselili u Kaliforniju 2020. godine.

To je ujedno i prvi posjet nakon eksplozivnog intervjua vojvode i vojvotkinje od Sussexa s Oprah Winfrey u ožujku 2021., u kojem su kraljevsku obitelj optužili za rasizam.

Putovanje princeze Anne u SAD bilo je njezino drugo službeno pojavljivanje u javnosti od smrti kraljice, nakon što je samo nekoliko dana poslije sprovoda posjetila mornaričku bazu Portsmouth gdje se susrela s osobljem Kraljevske mornarice koji su bili uključeni u pogreb.

Već ranije dirnula javnost gestom

Ovo nije prvi put da je princeza potezom oduševila javnost. Nakon smrti majke Anne je dirnula britance kada je unatoč boli zbog gubitka ispoštovala protokol i poklonila se pred lijesom.

Princeza je uz kraljicu Elizabetu provela posljednja 24 sata njena života.

"Možda smo sada svjesni koliko smo njenu pojavu i doprinos našem nacionalnom identitetu uzimali zdravo za gotovo. Također sam jako zahvalna na podršci i razumijevanju koje pružate mom dragom bratu Charlesu dok preuzima na sebe ulogu monarha.

Mojoj majci, kraljici, hvala", napisala je u posveti.

 

Pročitajte više