Potresna snimka: Vojnik u Mariupolju pjevao pjesmu Kaluš Orkestra

Foto: Twitter

SNIMKA ukrajinskog vojnika kako pjeva pobjedničku pjesmu Eurosonga dok se u daljini čuju eksplozije obišla je društvene mreže.

"Čestitamo Kaluš Orkestru na pobjedi na Eurosong iz samog srca Mariupolja. Hvala vam na podršci!" poručio je vojnik sa snimke koju prenosi Nexta TV.

 

Pjesma posvećena majkama

Ukrajinski bend Kaluš Orkestra u subotu je trijumfirao u Italiji pjesmom Stefania, koja je spoj rapa i tradicionalne narodne glazbe, a posvećena je majci frontmena benda Olega Psiuka. Ukrajinci su preimenovali i jednu željezničku rutu u Stefania Express, po nazivu pobjedničke pjesme.

Bend je u nedjelju objavio i spot za pobjedničku pjesmu u kojemu se prikazuju snimke ukrajinskih žena kako spašavaju djecu iz granatiranih i razrušenih gradova. Majka Olega Psiuka Stefania novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na tržnici u njezinu rodnome gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.

Podsjećamo, članovi benda Kaluš Orkestra dobili su posebnu dozvolu da napuste Ukrajinu unatoč zakonu koji zabranjuje izlazak vojno sposobnim muškarcima iz države pogođenom ratom. Nakon pobjede vratili su se u svoju zemlju.

Pročitajte više