Povjerovala tipu s foruma da je slavni glumac. Uplatila mu 10.000 $ i ostavila muža

Screenshot: YouTube

McKayla, koja se na svom YouTube kanalu predstavila kao umjetnica i samohrana majka iz Kentuckyja, nedavno je postala žrtva internetske prevare. 

Naime, McKayla je velika obožavateljica serije Stranger Things pa se pridružila forumu za filmske umjetnike kako bi upoznala nove ljude. U videu koji je objavila ispričala je kako je u jednom trenutku dobila poruku korisnika pod imenom DK MH koji je, kaže, tvrdio da je on poznati glumac Dacre Montgomery koji je glumio Billyja Hargrovea u seriji Stranger Things. 

Ispričala je da se "Montgomery" žalio na ljubavne probleme. "Zbog toga smo se zbližili, mjesecima mi je govorio o svojoj partnerici koja ga kontrolira i da on ne radi stvari koje želi, da je ona uvijek tu i nadzire ga. Suosjećala sam s njime jer je moj bivši suprug bio takav", rekla je. 

Poslala mu 10.000 dolara

Nakon godinu dana tip koji se predstavljao kao slavni glumac pitao je McKaylu želi li biti njegova djevojka iako se nikad nisu upoznali uživo te joj dao ultimatum da izabere između njega i svog supruga. McKayla je naposljetku ostavila svog supruga, a onda je prevarant s interneta tražio novac.

Slala mu je darovne kartice, plaćala preko aplikacija i kriptovalutama iznose od 100 i 200 dolara. Zbroj tih iznosa kroz vrijeme iznosio je 10.000 dolara. "Ako se, poput mene, bojite napuštanja i volite ugađati ljudima, to ovakvi prevaranti iskoriste", rekla je McKayla nakon što je shvatila što se događa.

Istražitelji su nakon njezine priče utvrdili da je riječ o "romantičnom prevarantu", osobi koja uspostavlja kontakt s nekim kako bi ga učinila ranjivim s ciljem da izvuče financijsku korist.

Pročitajte više