Povučena kontroverzna Pepsijeva reklama s Kendall Jenner: "Ispričavamo se, promašili smo poantu"

Screenshot: YouTube

PEPSIJEVA reklama s Kendall Jenner u kojoj manekenka uz pomoć limenke gaziranog pića smiruje tenzije između prosvjednika i policije povučena je nakon silnog nezadovoljstva korisnika društvenih mreža koji su je brutalno populjuvali.

"Pepsi je pokušao projicirati globalnu poruku zajedništva, mira i razumijevanja", rekli su iz Pepsija za Associated Press. "Jasno je da smo promašili poantu te se ispričavamo", dodali su.

>>Reklama za Pepsi s Kendall Jenner ujedinila Ameriku: "Sto posto ljudi misli da je sranje"<<

Relativizacija pokreta "Black Lives Matter", kao i "privilegirani bijeli supermodel u ulozi mirotvorkinje" samo su neki od razloga zašto se reklama našla na udaru, piše The Guardian. Reklamu je na Twitteru kritizirala i kćer borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga Jr.-a. "Da je barem tata znao za moć Pepsija", napisala je ironično. 

Eric Thomas sad je istaknuo da je odluka da se Jenner stavi u prvi plan ovakve reklame bila greška. "Bijela, plava, klasično lijepa, bogata, rođena u svijetu poznatih i slavnih nije osoba koju želite na čelu pokreta otpora i građanskog neposluha", napisao je na LinkedInu.  "Ispričavamo se što smo Kendall Jenner stavili u ovu poziciju", zaključuju iz Pepsija.

Svoje mišljenje na Instagramu je izrazila i Madonna.

I njezina reklama za Pepsi povučena je prije 30 godina.

Evo i njezina reklame.

 

Naravno, krenule su i parodije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.