Powerball jackpot premašio milijardu dolara uoči izvlačenja za Noć vještica

Foto: EPA

POWERBALL jackpot premašio je milijardu dolara uoči izvlačenja za Noć vještica, čime je to postala jedna od najvećih nagrada u povijesti američke lutrije. Ako će dobitnu kombinaciju imati samo jedna osoba, moći će birati između jednokratnog iznosa od 497.3 milijuna dolara u gotovini ili višemilijunske isplate anuiteta tijekom 29 godina, kazali su iz Powerballa.

Trenutačni jackpot drugi je najveći u povijesti igre, iza glavnog dobitka od 1.585 milijardi dolara u 2016. koji je podijeljen između tri sretna vlasnika listića iz Kalifornije, Tennesseeja i Floride.

Glavni dobitak, koji će porasti još više ako nitko ne bude imao "sretne brojeve" u ponedjeljak, također je peti najveći jackpot općenito u povijesti SAD-a. Izvlačenje se održava nešto prije 23 sata po istočnoameričkom vremenu. Jedan listić košta 2 dolara. Dobitnici moraju pogoditi svih šest sretnih brojeva, uključujući i posljednji "Powerball".

Šanse za osvajanje jackpota su 1 prema 292.2 milijuna

To je šesti put u povijesti Powerballa da je jackpot premašio 700 milijuna dolara, uključujući nagradu od 825 milijuna dolara ponuđenu u subotu, kada nijedan listić nije imao svih šest potrebnih brojeva.

Posljednji put je netko dobio Powerball jackpot 3. kolovoza. Listić iz Pennsylvanije bio je vrijedan 206 milijuna dolara. Od tada nije bilo dobitnika glavne nagrade nakon 37 izvlačenja.

Pročitajte više