Poznata glumica sada mora birati između hrane i stanarine, moli za posao u kafiću?

Foto: Profimedia

Glumica Alice Evans (55) je u teškom financijskom stanju, prema pisanju Daily Maila. Rekla je prijateljima kako ne može platiti stanarinu ni priuštiti si hranu te da razmišlja o tome da se zaposli u Starbucksu. Trenutno je u procesu razvoda od glumca Ioana Gruffudda.

Prijateljima je rekla da je novac koji je dobila od prodaje bračnog doma, za koji se vjeruje da iznosi 100.000 dolara, potpuno nestao, a najveći dio je otišao na odvjetnika. 

"Alice je bila uznemirena i kaže da si ne može priuštiti plaćanje stanarine ovog mjeseca, barem ne ako želi jesti, i upravo je dotaknula financijsko dno. Kaže da nema ništa, čak ni zdravstveno osiguranje", rekao je glumičin prijatelj za britanski tabloid.

"Rečeno joj je da bi se trebala zaposliti, ali nije našla nikakav glumački posao. Plus, mora čuvati i djecu koja su školske dobi. Ovog je tjedna razgovarala o pronalasku posla u Starbucksu, ali misli da je možda neće htjeti uzeti jer je vjerojatno prestara za njih", dodao je.

Prikupljala donacije da plati račune

Ona i Gruffudd su razvedeni, ali skrbništvo, uzdržavanje supružnika i djeteta tek trebaju dogovoriti, a sljedeće ročište zakazano je za ožujak sljedeće godine. Glumica je doživjela životni krah prije dvije godine nakon naizgled iznenadnog razvoda braka.

"Tužna vijest. Moj voljeni muž/srodna duša 20 godina, Ioan Gruffudd, objavio je da će napustiti svoju obitelj. Ja i naše mlade kćeri smo jako zbunjene i tužne. Nismo dobile razlog osim da me 'više ne vol'. Žao mi je", napisala je u siječnju 2021. na Twitteru.

Gruffudd, poznat po drami ITV-a Liar i filmu Fantastic Four, izašao je u javnost u listopadu 2021. s novom djevojkom Biancom Wallace, glumicom koja je imala ulogu statista u drami Harrow. Sada žive zajedno u Los Angelesu. Evans živi s njihovim kćerima Elsie i Ellom.

Evans je u lipnju 2022. pokrenula stranicu Go Fund Me tražeći 25.000 dolara kako bi platila svoje račune. "Nikad u milijun godina nisam mislila da ću ovo učiniti. Međutim, u kolovozu 2020., baš kad je pandemija stvarno počela, moj se cijeli svijet srušio", navela je.

Izrečena joj zabrana prilaska

"Od tog datuma ne samo da se borim kao samohrana majka za svoje bebe, već i pokušavam namiriti račune i hranu i pravne troškove koji zasjenjuju sve druge troškove u mom životu i konačno su ispraznili sve - ušteđevinu, račune, mirovinu, sve", nastavila je pa dodala:

"Jučer su mi se svi računi ispraznili i nisam mogla ništa kupiti. Istog dana mi je suprugov odvjetnik poslao pismo u kojem mi je rekao da trebam doći na sud 2. kolovoza kako bih argumentirala 'moj slučaj' u razvodu.

Trenutno nemam odvjetnika niti sredstava da ga platim. Ako se ne pojavim na sudu bit ću optužena za nepoštivanje suda i nemam pojma što će se u tom trenutku dogoditi meni ili mojoj djeci." Nakon saslušanja u kolovozu 2022., njoj je izrečena zabrana prilaska.

Gruffudd je tvrdio da su njezine objave na društvenim mrežama lažne i da predstavljaju uznemiravanje. "Alice je prijetila da će ljudima reći da sam zlostavljao nju i naše kćeri, prijetila je da će pozvati policiju na mene ako ne udovoljim njezinim zahtjevima...", rekao je.

Sud joj zabranio objavljivati na društvenim mrežama o razvodu?

Evans sada vjeruje da ne može govoriti o svojoj situaciji u medijima ili objavljivati na društvenim mrežama jer bi to moglo dovesti do kršenja njezine zabrane prilaska i kaznenog suđenja. U lipnju je kći Ella podnijela zahtjev za zabranu prilaska Gruffudda, ali je zahtjev povučen.

Prema odluci suda, Evans je dužna voditi Ellu i Elsie jednom tjedno na individualne sastanke s terapeutom i na tjedne sastanke s njihovim ocem i "terapeutom za ponovno ujedinjenje". Sud je upozorio roditelje da ne napadaju jedno drugo pred djevojčicama tijekom terapije.

Pročitajte više