Poznati bend izbacio gitarista: "Njegovi desničarski stavovi uzrokuju napetost"

Foto: ZUMAs135/via Guliver

WINSTON MARSHALL, gitarist i bendžoist svjetski poznatog benda Mumford & Sons, izbačen je iz benda, piše The Sun. 

Marshall se navodno u zadnjih četiri godine okrenuo čvrstim desno orijentiranim političkim svjetonazorima, a neki čak govore da se radikalizirao. Situacija je kulminirala Marshallovom objavom na Twitteru prošle subote u kojoj je pohvalio knjigu Unmasked: Inside Antifa's Radical Plan to Destroy Democracy Andyja Ngoa. "Čestitam, Andy Ngo. Napokon sam našao vremena i pročitao ovu važnu knjigu. Ti si hrabar čovjek", napisao je Marshall u svojoj objavi. 

Mumford & Sons okupili su se već u nedjelju i donijeli odluku da Winston mora otići, nakon 14 godina provedenih u bendu. "Winstonovi čvrsti desničarski politički stavovi uzrokuju napetost u bendu već neko vrijeme", rekli su i dodali kako je odluku bilo izuzetno teško donijeti, no Marshall je naštetio ugledu benda.

Naime, Andy Ngo u svojoj knjizi opisuje kako su ga 2019. godine napali militantni antifašisti, a navodi i povijest i taktike Antifa pokreta. Ngoa su kasnije kritizirali zbog toga što ljevičarske aktiviste opisuje kao nasilne te za iznošenje lažnih tvrdnji. U kolovozu 2019. godine pojavio se video koji prikazuje Ngoa u društvu članova krajnje desničarske organizacije Patriot Prayer koja je kasnije napala kafić u kojem se skupljaju članovi Antifa pokreta.

Pročitajte više