Poznati Hrvati o vjeri: Ne znam gdje mi je pamet bila prije nego sam spoznala Boga

Foto: Facebook/Instagram

BROJNI poznati Hrvati ne skrivaju da Bog i vjera u njihovom životu imaju važnu ulogu, a neki od njih sada su otkrili i razloge zbog kojih su se u potpunosti odlučili okrenuti religiji.

Kako je ispričala za IN Magazin, Blanka Vlašić vjeru je spoznala u trenutku kada je zbog ozljeda trpjela bolove i proživljavala veliku tjeskobu.

"To se desilo s mojom ozljedom kada sam u jednom trenutku bila udaljena od svega onoga što sam poznavala iz svog načina života. I zapravo ja na neki način volim reći da sam se prisjetila Boga, jer ne mogu ga otkriti, ne mogu otkriti onoga tko je mene otkrio. Tada su krenuli koraci života u vjeri, pokušavam držat korak s njim i mogu reći da ne znam di mi je pamet bila prije'', rekla je.

Simona Mijoković svoj je život u potpunosti promijenila. Nekad je u javnosti bila poznata kao starleta, a danas je u potpunosti posvećena Crkvi.

"Odmah sam povjerovala. Iako sam tjelesno služila svijetu, tijelu, đavlu, služila sam grijesima ovog svijeta, živjela sam na ponoru zla i grijeha, ali moje je srce vapilo i uvijek sam željela novi život, tražila sam uvijek i u muškarcima i u društvu, u izlascima, u svemu sam tražila taj novi život, nekog tko će me spasiti, a to je mogao biti samo naš otac koji je poslao svoga sina da me spasi", ispričala je.

Objavljuje Simona Mijoković Simona MijokovićPetak, 11. veljače 2022.

Tony Cetinski tvrdi kako je vjeru spoznao još od malih nogu.

"Vjera je u moj život ušla još dok sam bio mali, kad me je moja baka pokojna učila i povijest i teologiji i vjeri, naravno. Put je kasnije otišao u nekom drugom smjeru. Vjera je ta koja ti daje mogućnost da joj se u svakom trenutku možeš vratiti'', ispričao je.

Za Mariju Husar sve se promijenilo kad je otišla na seminar Zlatka Sudca.

"Ajmo reći neku prazninu sam osjećala u svom životu i osjećala sam nekako da život prolazi pored mene. I onda sam otišla na seminar kod Zlatka Sudca i tamo mi se dogodilo to iskreno obraćenje i taj susret sa živim Bogom di sam osjetila konačno tu puninu ljubavi i to ispunjenje za kojim sam čeznula cijelo vrijeme'', otkrila je.

Vjera veliku ulogu ima i u životu Jasmina Stavrosa.

"Gospa Lurdska, zaštitnica cijele ove moje kuće, moje obitelji, naime jedan član moje obitelji je bio jako, jako bolestan i ta lurdska voda mu je čudnovato, ljudima je možda nevjerojatno, ali kad se bio pomazao s tom lurdskom vodom, bolest je jednostavno otišla, tako da sam i ja bio u Lourdesu, i okupao sam se u toj vodi i štujem Gospu Lurdsku i evo tu se nalazi već godinama", zaključio je.

Pročitajte više