Poznati istarski vinar: Bio sam prisutan kad je Vučić kušao Malvaziju, svidjela mu se

Foto: FAH/Index

NA nedavnu izjavu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o tome kako je Malvazija "odvratna i nitko je ne može piti" reagirao je poznati istarski vinar Bruno Trapan koji tvrdi da je bio prisutan kad je Vučić pio Istarsku malvaziju i da mu se svidjela. 

"Interesantno je da se Vučić sjetio baš Malvazije, očito mu je 'u glavi' radi nečeg. Vjerojatno zato što naša vina odlično kotiraju na srpskom tržištu. Osobno sam prisustvovao jednoj večeri na kojoj je Vučić kušao Istarsku malvaziju i mogu potvrditi da mu se sviđala. Sjedili smo stol do stola, sasvim slučajno. Bilo je to prije desetak godina povodom jednog sajma u Beogradu. I Vučić i njegova ekipa tom su prilikom probali istarska vina i bili su više nego zadovoljni. Pohvalili su ne samo Malvaziju nego i ostale istarske sorte od više proizvođača. Ne znam što se u međuvremenu promijenilo", rekao je Trapan za Glas Istre

Podsjećamo, Vučić je u intervjuu za sarajevsku televiziju Face, u pokušaju da ilustrira tvrdnju da Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju, pa tako bezrazložno, zbog sentimenata piju loša vina, kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino, iako su im, po njegovoj ocjeni, na raspolaganju puno bolja vina koja sami proizvode, no ne cijene ih.

"Istarska malvazija loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina", rekao je tom prilikom Vučić i dodao: "Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ga ne može piti."

Na njegovu izjavu reagirao je i gradonačelnik Pule koji mu je citirao Balaševića

Pročitajte više