Hrvatska se oprašta od Relje Bašića: "Gospon Fulir, nikad nećeš umrijeti"

Foto: Facebook/ Instagram/ Twitter

CIJELU je Hrvatsku zatekla vijest o smrti našeg poznatog glumca, Relje Bašića. Društvene mreže pune su tužnih statusa i izražavanja žaljenja zbog smrti nikad zaboravljenog gospodina Fulira.

Mnogi njegovi kolege umjetnici, ali i druge osobe iz javnog života odlučile su se prisjetiti glumačke legende.

>>Intervju Relje Bašića iz 1976. godine: "Biti prosječan je najgore od svega"<<

"Naš gospodin Fulir. Legenda. Počivajte u miru. Hvala Vam za svu umjetnost koju ste nam podarili i ostavili neizbrisiv trag! Zauvijek u najljepšem sjećanju...", napisao je Jasques Houdek na svom Facebook profilu uz zajedničku fotografiju.

Reljinu fotografiju podijelila je na svom Instagramu i Bojana Gregorić Vejzović uz nježan komentar: "Falit ćete nam Relja..."

Hamed Bangoura je u nostalgičnom statusu povezao Relju Bašića i Zagreb kakav je poznavao kao dijete.

"Meni, kao dečecu sa Šalate, odlazak g. Relje Bašića znaci i odlazak starog Zagreba. Zbogom, "Ljubim ruke milostiva". Bar nećete vidjeti kako nam bankrotira grad od silnog:"Idemo delat" s tuđim parama. Počivali u miru."

Umjetnik Damir Medvešek se od glumca oprostio riječima punim poštovanja:

"Imao sam tijekom karijere vise puta sreti jednog od najvecih. Cast mi je bila poznavati te .Pocivaj u miru."

"Laku noc gosn. Fulir. Bila je čast raditi sa vama i učiti od vas. Pocivaj u miru Relja Bašić. Legendo" napisao je uz Reljinu fotografiju i glumac Stefan Kapičić.

Glumica Minja Majurec je putem svog profila zaključila nešto što je mnogim ožalošćenim štovateljima legendarnog glumca vjerojatno prošlo kroz glavu:

"Naš gospon Fulir nikad nećeš umrijeti."

Svoje izraze sućuti obitelji preminulog glumca ponudio je i Milan Bandić putem telegrama u kojem je između ostalog napisao: "Uz osjećaj praznine što odlazi veliki čovjek i umjetnik ostaje i osjećaj ponosa što je dio ovoga, zagrebačkog i hrvatskog podneblja, što smo imali čast diviti se i uživati u njegovoj umjetnosti."

Pročitajte više