Pred osječkom katedralom na ekranu gradskog prijevoza vrtio se pornić: "Hakirani smo"

18+ FILM vrtio se jučer oko 18 sati i ispred osječke katedrale na glavnom gradskom trgu, što je zbunilo, ali i nasmijalo slučajne prolaznike.

Kako su izvijestili, iz osječkog "Gradskog prijevoza putnika" (GPP) do ove je situacije došlo uslijed hakerskog napada koji je uočen u subotu popodne, a kojim su bili obuhvaćeni službena internetska stranica GPP-a, sustav videonadzora te oglasni prostori uz nadstrešnice iz sustava dijeljenih bicikala.

Na ekranu ispred katedrale, ali i na mnogim drugim mjestima javne površine, umjesto informacija o korištenju e - vozila u gradu Osijeku, prolaznici su mogli vidjeti pornić, koji je nakon nekog vremena ugašen.

Video incidenta na Facebooku je objavila Crna kronika HR.

 

Ispričali se za 18+ sadržaj

Iz GPP-a ističu kako je, sukladno službenim procedurama u ovakvim situacijama, GPP incident napada na web stranicu prijavio pružatelju usluga, u čijoj je nadležnosti daljnja komunikacija s nadležnim institucijama, a napad na sustav videonadzora i oglasni prostor uz nadstrešnice iz sustava dijeljenih bicikala prijavljen je nadležnoj policijskoj postaji.

Iz tvrtke mole korisnike i sugrađane za strpljenje i razumijevanje, uz ispriku za emitirani neprimjereni sadržaj prouzročen hakerskim napadom.

Pročitajte više