Predsjednik Južne Koreje zapjevao u Bijeloj kući pa oduševio Bidena i prvu damu

Foto: Profimedia

Od nuklearnih tema do karaoka, tim redoslijedom južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol završio je posjet Bijeloj kući, zapjevavši poznati hit Dona McLeana na svečanoj večeri, i oduševio je svog američkog kolegu Joea Bidena. Na večeri priređenoj njemu u čast nakon razgovora o ozbiljnim pitanjima predsjednik Yoon pokazao je da gaji ljubav prema američkoj glazbi.

"Znamo da je jedna od vaših najdražih pjesama American Pie", rekao je Joe Biden i doveo svoga gosta bliže pozornici kako bi bolje čuo pjevače koji su izvodili baladu Dona McLeana.

"Istina", odgovorio je Yoon Suk-yeol, poznat u svojoj zemlji kao ljubitelj karaoka, te je priznao da se zaljubio u tu pjesmu objavljenu 1971., kada je još bio školarac.

Biden i prva dama bili su oduševljeni

Na Bidenov poticaj Yoon je intonirao prve riječi pjesme "a long, long time ago..." i nastavio a capella. Publika je pljeskala, Biden i prva dama bili su oduševljeni.

"Na sljedećoj večeri vas ću angažirati za zabavu", našalio se Biden pa dodao: "Pojma nisam imao da pjevate."

Nakon izvedbe Biden je Yoonu darovao gitaru koju je poslao i potpisao upravo Don McLean, koji se nije mogao pridružiti večeri. Društvene mreže vrvjele su pohvalama na pjevačkom daru predsjednika Yoon Suk-yeola, kojemu to nije prvi put da je zapjevao u javnosti.

U jeku predsjedničke kampanje 2021. sudjelovao je u slavnoj južnokorejskoj emisiji All the Butlers i ubrao pljesak za izvedbu pjesme No one else južnokorejskog pjevača Lee Seung-chula.

Pročitajte više