Predstava o Lepoj Breni ponovno će se održati u Zagrebu i Rijeci, stiže i u Split

Foto: Press

NAKON šest rasprodanih izvedbi početkom ožujka, predstava o Lepoj Breni ponovno stiže u Zagreb, a potom će se održati u Splitu i Rijeci.

U srijedu, 12. travnja, glazbeno-plesno-dramski spektakl stiže u veliku dvoranu zagrebačkog Studentskog centra, 13. travnja ponovno će igrati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci, a 16. travnja predstava će se održati u dvorani Gripe u Splitu. Sve predstave počinju u 20 sati, karte za Zagreb i Rijeku već su dostupne, a ulaznice za Split u prodaju će biti puštene 30. ožujka točno u ponoć.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već da kroz Lepu Brenu "priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi".

Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju Jasna Đuričić - prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu čiji je zadnji film Quo Vadis, Aida bio nominiran za Oscara,  Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić te Ivan Marković.

Na prošlu predstavu u Zagrebu došla je i Lepa Brena.

"Došla sam podržati ovu doista fantastičnu ekipu koja već putuje svijetom promovirajući Lepa Brena Project. Želim istaknuti da je ovaj projekt nastao potpuno neovisno, bez mog ikakvog utjecaja na sadržaj. Četiri fantastične glumice i jedan fenomenalan glumac pokazali su kroz lik Lepe Brene kako se provela tranzicija bivše države. Počašćena sam što je moj lik izabran za inspiraciju", istaknula je tada.

 

Pročitajte više