Predstava o Lepoj Breni vraća se u Hrvatsku: "Ništa nije vječno osim nje"

Foto: Press

Zbog iznimno velikog interesa publike predstava Lepa Brena Project vraća se u Hrvatsku - 24. listopada igrat će premijerno u Osijeku, 25. listopada prvi put u Sisku, a 26. listopada ponovno se vraća u Zagreb, gdje je u ožujku i sama pjevačica odgledala predstavu.

Organizatori poručuju da postoji "sedam razloga zašto bi svi trebali pogledati predstavu" koja je postala jedna od najpopularnijih ove godine u Hrvatskoj. "Zbog društvene relevantnosti, zbog emocija koje budi, zbog snažnih poruka, izvanredne glumačke postave, izvrsnih kritika, jer pomiče granice i - jer ništa nije vječno osim Lepe Brene", poručuju.

"Ova predstava nije mjuzikl i nije samo biografska priča o najvećoj zvijezdi Jugoslavije. Ona je dublja refleksija o kompleksnosti i kontradikcijama koje su obilježile posljednja desetljeća na ovim prostorima. Predstava se bavi društvenim i političkim transformacijama, ponosom i bolom, razočaranjima i nadama, raspadu bivše države i nesretnim sudbinama njenih građana. Drugim riječima - temama u kojima će se svatko od nas pronaći", dodaju.

Na pozornici se u ulogama Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić - prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu čiji je zadnji film Quo Vadis, Aida bio nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović i Vladimir Aleksić, koji je ujedno autor i redatelj projekta.

U utorak, 24. listopada, ovaj glazbeno-plesno-dramski spektakl stiže u kino Uraniju u Osijeku, u srijedu, 25. listopada, igrat će u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku, a u četvrtak, 26. listopada, hit-predstava ponovo je na rasporedu u Zagrebu u velikoj dvorani Studentskog centra. Ulaznice su dostupne online, a u Osijeku i na blagajni kina.

>>Ovako je sinoć izgledala splitska dvorana Gripe na predstavi o Lepoj Breni

>>Predstava o Lepoj Breni vraća se u Hrvatsku sljedećeg tjedna: "Tu je najveća pomama"

Pročitajte više