Predstavljena roadster izvedba Reventona

NAKON što su McLaren i Mercedes predstavili svoja dva sportska noviteta pomalo smo zaboravili na očekivanu roadster verziju Lamborghinijevog Reventona. Sudeći prema prvi službenim fotografijama ovaj je automobil upravo onakav kakvom smo se nadali.

Drugim riječima, elegantniji je, dinamičniji i luđi od "standardnog" coupea. Zamišljen kao cestovni stealth fighter Reventonove karoserijske površine izrađene od ugljičnih vlakana su nadahnute borbenim zrakoplovima, a Roadster cijelu priču vodi korak dalje.

Kao i coupe, prije dvije godine, Roadster će biti predstavljen za nekoliko dana na frankfurtskom autosalonu.

Tehnički detalji su još uvijek ostali skriveni, no vjeruje se kako će Roadster pokretati 6,5-litreni V12 motor snage 650 KS (478 kW) te najveći okretni moment od 660 Nm. Motor je uparen sa 6-stupanjskim e-gear prijenosom i standardnim pogonom na sva četiri kotača. Unatoč manjem rastu mase Roadster bi trebao ubrzavati od 0 do 100 km/h za svega 3,4 sekunde i dostizati najveću brzinu od oko 340 km/h.

Proizvodnja će vrlo vjerojatno biti ograničena na svega 20 primjeraka, a za svaki će biti potrebno izdvojiti oko 1,2 milijuna eura.

Pročitajte više