Premda štrajkaju, holivudske zvijezde gostovat će na filmskom festivalu u Veneciji

Foto: EPA

Unatoč štrajku djelatnika filmske industrije u Hollywoodu, koji traje već mjesec i pol, Filmski festival u Veneciji neće ostati bez zvijezda.

Najstariji filmski festival na svijetu ove godine traje od 30. kolovoza do 9. rujna, a potvrđeno je da će se crvenim tepihom prošetati Adam Driver, Jessica Chastain, Caleb Landry Jones i Mads Mikkelsen. Drivera očekuju na promociji novog filma Michaela Manna Ferrari u kojem glumi glavnu ulogu, onu talijanskog vozača i osnivača automobilske marke te momčadi Scuderia Ferrari, legendarnog Enza Ferrarija.

Jessica Chastain doći će zbog filma Memory meksičkog redatelja Michela Franca, što joj je prva uloga od 2021., kad je dobila Oscara za Oči Tammy Faye. Očekuju se i Cailee Spaeny i Jacob Elordi, koji u novom filmu Priscilla glume Priscillu i Elvisa Presleya, kao i sama Priscilla Presley. 

Svi navedeni filmovi dobili su privremeno dopuštenje udruge SAG-AFTRA jer ih nisu producirali članovi AMPTP-a, protiv kojih trenutno štrajkaju. Na venecijansku zabavnu scenu štrajk je tek neznatno utjecao, sa samo jednim otkazivanjem Armanijevog događaja koji je uključivao Cate Blanchett.

Od režisera bi se glumcima trebali pridružiti David Fincher, Sofia Coppola, Ava DuVernay, Michael Mann, Yorgos Lanthimos i Woody Allen, kao i hongkonška ikona Tony Leung koji će biti nagrađen za životno djelo.

Pročitajte više