Premda su je mnogi očekivali, Kate Middleton neće se pojaviti na paradi u lipnju

Foto: EPA

Buckinghamska palača potvrdila je da se princeza Kate Middleton neće pojaviti na paradi sredinom lipnja iako su to mnogi očekivali.

Na paradi poznatoj kao Trooping the Colour bit će kralj Charles i kraljica Camilla. No ovoga puta će, umjesto na konju, kralj biti u kočiji, a vjeruje se da je to preporuka doktora zbog njegove dijagnoze raka. 

Podsjetimo, Kate je u siječnju završila u bolnici, gdje je išla na operaciju abdomena. Dva mjeseca poslije na društvenim mrežama objavila je da boluje od raka. Nije otkrila detalje svoje bolesti, a javnost je zamolila za privatnost tijekom svog oporavka. U posljednje vrijeme Kate se ipak sve češće druži i izlazi iz kuće.

Treba joj još vremena i prostora za oporavak

Daily Mail ističe da se princezu od Walesa posljednjih tjedana češće viđalo s obitelji izvan kuće, a djelatnici palače kažu da su bili preplavljeni desecima tisuća pisama u kojima ljudi princezi žele ozdravljenje nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest. Na adresu palače inače stiže oko tisuću pisama tjedno, a otkako se doznalo za njezinu dijagnozu, njihov broj se udeseterostručio. 

Iako su pojavljivanje Kate Middleton u javnosti mnogi shvatili kao pozitivan znak, iz Kensingtonske palače istaknuli su da joj treba još vremena i prostora za oporavak. Glasnogovornik Kensingtonske palače također je naglasio da njezino pojavljivanje ne treba shvatiti kao povratak na posao nakon velike operacije.

Kako se doznaje, Kate se još nije uključila u svoje službene dužnosti i javna pojavljivanja, no dobro je upućena u sve i od kuće prati sva izvješća. "Velik broj zaposlenika treba znati točan raspored događanja nekoliko mjeseci unaprijed. Rečeno mi je da je Katein kalendar posve prazan sve do kraja godine. Baš ništa nije isplanirano. Prema svemu sudeći, ne očekujte njeno pojavljivanje u javnosti ove godine", kazao je izvor za Daily Beast. 

Pročitajte više