Preminula glumačka legenda Marija Kohn

Foto: Pixsell/Žarko Bašić

ČUVENA hrvatska glumica Marija Kohn preminula je jutros nakon teške bolesti u 84. godini, objavilo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika

"S tugom objavljujemo da je glumica Marija Kohn preminula jutros 16. srpnja 2018. nakon teške bolesti. Ispraćaj će se održati u srijedu 18. srpnja u 13:35 sati na zagrebačkom krematoriju. Počivala u miru", pišu na Facebooku.

Marija Kohn, rođena na Lopudu 1934. godine, jedna je od najnagrađivanijih domaćih glumica, a iza sebe ima više od stotinu kazališnih uloga, šezdesetak filmova te brojne TV drame i serije. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1956., a već za svoju prvu ulogu, šepave Rože u filmu Svoga tela gospodar, bila je nagrađena na festivalu u Puli, a uloga joj je donijela veliku slavu.

Istaknula se i u ulozi Erminije u predstavi Mirisi, zlato i tamjan Slobodana Novaka, u seriji U registraturi, ali i mnogim drugim ulogama. Domaća publika posljednjih godina mogla ju je gledati u serijama kao što su Larin izbor, Bibin svijet, Najbolje godine, Stipe u gostima i sličnim.

Njezin ispraćaj bit će u srijedu, 18. srpnja, u 13:55 na zagrebačkom krematoriju.

Pročitajte više