Preminula je južnoafrička pjevačka zvijezda Zahara (35)

Foto: Instagram

Umrla je nagrađivana južnoafrička afro-pop pjevačica Bulelwa Mkutukana, u svijetu poznatija pod umjetničkim imenom Zahara, objavio je tamošnji ministar kulture. Imala je 35 godina.

Zahara je bila u bolnici zbog komplikacija na jetri, a vlada je pomagala obitelji neko vrijeme, rekao je ministar sporta, umjetnosti i kulture Zizi Kodwa. Prošlog mjeseca obitelj je potvrdila da je Zahara primljena u bolnicu i pozvala obožavatelje da se pomole za nju. Obitelj još nije dala službenu izjavu.

Pjevačica je prije četiri godine progovorila o svojoj borbi s ovisnošću o alkoholu.

Proslavio je debitantski album iz 2011.

Pjevačica je stekla slavu 2011. sa svojim albumom Loliwe, koji je obožavan diljem Afrike. Izdala je pet albuma i osvojila desetke domaćih i međunarodnih nagrada. Njezin drugi album Phendula iz 2013. iznjedrio je tri hita koja su bila na vrhovima top ljestvica - Phendula, Impilo i Stay. 

Zaharin treći album Country Girl iz 2015. bio je trostruko platinasti. Nakon odlaska iz TS Recordsa potpisala je diskografski ugovor s Warner Musicom, a njezin četvrti album Mgodi iz 2017. bio je njezin najprodavaniji album. Njezin peti album Nqaba Yam iz 2021. zauzeo je prvo mjesto na ljestvici iTunesa.

Godine 2020. uvrštena je na BBC-jev popis 100 Women. Tu listu BBC objavljuje svake godine, a na njoj se nalaze utjecajne žene iz raznih krajeva svijeta.

Pročitajte više