Preminula Judy Farrell, zvijezda serije M*A*S*H

Screenshot: Youtube

Glumica Judy Farrell, poznata po ulozi medicinske sestre Able u seriji M*A*S*H, preminula je u 85. godini. Farrell je preminula u nedjelju, potvrdio je njezin sin Michael za Fox News Digital. Kolegica iz serije M*A*S*H Loretta Swit, koja je glumila bojnicu Margaret "Hot Lips" Houlihan, prisjetila se Farrell kao svoje "obitelji".

"Judy je bila najljepša žena - iznutra i izvana. Odrasle smo zajedno. Bila je obitelj. Ovo je bolan gubitak, ali uvijek ćemo imati lijepa sjećanja na nju. Počivala u miru, sestro Able", rekla je za Fox News Digital.

Farrell se pojavila u osam epizoda CBS-ove humoristično-dramske serije M*A*S*H. Serija, koja je govorila o članovima Mobilne vojne kirurške bolnice tijekom Korejskog rata, prikazivala se 11 sezona od 1972. do 1983., a imala je visoku gledanost i kad je ekipa odlučila prekinuti prikazivanje. Pisac Alan Alda želio je da M*A*S*H završi na svom vrhuncu.

"Osjećao sam da smo na izmaku i da se ponavljamo. A ja sam osobno želio izaći na visokoj razini, umjetnički", rekao je tijekom telefonskog intervjua 2017. za Nacionalni muzej američke povijesti.

Farrell je bila u braku s kolegom iz serije Mikeom Farrellom od 1963. do 1983. Mike je glumio BJ Hunnicutta u hit seriji, pojavivši se u ukupno 179 epizoda. Farrell se ponovno udala 1985. za Joea Bratchera, s kojim je dobila dvoje djece. Glumica se također pojavila u drugim klasičnim TV serijama, uključujući Get Smart, The Partridge Family, Port Charles, Fame i Quincy, M.E.

Pročitajte više