Preminula Maureen O´Hara, zvijezda kultnog Čuda u 34. ulici

Foto: Getty

SLAVNA glumica Maureen O’Hara, zvijezda kultnog božićnog filma "Čudo u 34. ulici", preminula je danas u 95. godini života.

"Preminula je mirno, okružena obitelji, slušajući glazbu iz svog omiljenog filma 'The Quiet Man'", objavila je njena obitelj u službenoj izjavi.

O’Hara je rođena u Dublinu, a proslavila se već u 19. godini kao Esmeralda, glumeći uz Charlesa Laughtona u "Zvonaru crkve Notre Dame" iz 1939. godine. Pet puta se našla rame uz rame uz Johna Waynea, između ostalog i u romantičnoj komediji "The Quiet Man", u kojem je Wayne glumio umirovljenog američkog boksača koji se vraća u Irsku i ondje pronalazi ljubav. To je bio ujedno i njen omiljeni film.

U intervjuu kojeg je 2003. godine dala za The Hollywood Reporter, O'Hara je objasnila zašto su ona i Wayne toliko voljeli raditi skupa.

"Nije bilo lako samnom. Bila sam visoka. Bila sam snažna. Nisam trpjela gluposti ni od koga. S njim isto nije bilo lako, isto je bio visok i snažan i nije ni od koga trpio gluposti. Obožavala sam ga, kao muškarca i kao čovjeka", rekla je glumica koja je na vrhuncu slave bila poznata po svojoj crvenoj kosi i zelenim očima.

Generacije su je međutim obožavale kao majku Natalie Wood u kultnom božićnom klasiku "Čudo u 34. ulici".

Pročitajte više