Preminuo Kenneth Mitchell (49), glumac iz Star Treka i Captain Marvel

Foto: Profimedia

Kanadski glumac Kenneth Mitchell, koji je glumio u Marvelovom filmu Captain Marvel te seriji Star Trek: Discovery, u dobi od 49 godina preminuo je od komplikacija amiotrofične lateralne skleroze (ALS), piše The Guardian.

"S tugom u srcu objavljujemo da je Kenneth Alexander Mitchell, voljeni otac, muž, brat, ujak, sin i mnogima dragi prijatelj preminuo", stoji u objavi na glumčevu profilu na Instagramu.

"Ken se zbog ALS-a tijekom pet i pol godina suočavao sa serijom groznih izazova i, na sebi svojstven način, uspio je svaki od njih nadići s dostojanstvom i konstantnom posvećenosti življenju ispunjenog i sretnog života. Živio je prema principu da je svaki dan dar te da nikada ne koračamo sami. Njegov je život pravi primjer koliko ispunjen netko može biti kada živi s ljubavlju, suosjećanjem, humorom, uključivosti te zajedništvom", stoji u izjavi.

Za glumcem, koji je u Star Trek: Discovery igrao razne uloge, poput Klingons Kola, Kol-Sha, Tenavika te Aurellija, tuguju i u izjavi na službenoj stranici Star Treka: "Čitava Star Trek obitelj upućuje sućut Mitchellovoj obitelji, prijateljima, voljenima te fanovima diljem svijeta." Osim u Star Trek: Discovery te Captain Marvel, glumac je igrao i u postapokaliptičkoj televizijskoj seriji Jericho.

Mitchell je iza sebe ostavio suprugu Susan May Pratt te dvoje djece te je zamolio, piše u izjavi na Instagramu, da se bilo kakve poklone usmjeri prema istraživanju bolesti od koje je patio ili potpori njegove djece.

Pročitajte više