Preminuo Veseli Laci iz Kraljeva ulice: "Uvijek je bio pun duha, bez obzira na godine"

GLAZBENIK Ladislav Demeterffy, nekima poznatiji kao Veseli Laci iz Kraljeva ulice, preminuo je jutros u bolnici Sestara milosrdnica, a uzrok smrti još je nepoznat. Simpatični glazbenik, rođen je 29. siječnja 1933. godine u Zagrebu. S Kraljevima ulice počeo je surađivati 80-ih godina te je s njima nastupao i na Eurosongu 2008. s pjesmom "Romanca". Tada je, po uzoru na slavnog repera 50 Centa, osmislio pseudonim 75 cents, što je zapravo obilježavalo njegove godine.

"Jako mi je žao. Uvijek nam je žao kad umre netko mlad, a kamoli netko tko je proživio svoj život. Bili smo dobri prijatelji i družili smo se s Kraljevima ulice vrlo rado. Oni su nas jedini došli ispratiti kad smo išle na Eurosong. A Laci je uvijek bio pun duha, bez obzira na godine. Preminuo je s gotovo osamdeset godina i njegovi prijatelji to dobro podnose. Ali zaista mi je žao, makar je sad na boljem mjestu", kazala nam je Pamela Ramljak.

"Laci je bio duša grada. Sjećam ga se po zagrebačkim ulicama kako je svirao harmoniku i uveseljavao prolaznike. Lijepo je kad stari ljudi zadrže dijete u sebi. Mi smo se jako voljeli, ja sam voljela njega i on je volio mene. Nikad neću zaboraviti naše šetnje uz opatijsku rivu za vrijeme Dore kad mi je pričao o svojim eskapadama i romantici. O brodovima na kojim je svirao i te ženama koje je zavodio. Jako će mi nedostajati", izjavila je operna pjevačica Sandra Bagarić.

Pročitajte više