Prijašnji život kontroverznog premijera: Bavio se i promocijom hrvatskog turizma

Screenshot: Vimeo

VELIKA Britanija ima novog premijera, kontroverznog Borisa Johnsona koji je izabran za čelnika britanskih konzervativaca. Svjetski mediji ističu da je imao šarenu karijeru, a u njoj se, ako je suditi po ovom videu, stigao baviti i promocijom biciklizma - i to onog hrvatskog. Prije tri godine dao je svoj doprinos razvoju biciklizma u Sutivanu na Braču.

"Pozdrav, ja sam Boris Johnson. Vozili smo bicikle po Sutivanu i bilo je sigurno, prekrasno... Hrana je sjajna i svim srcem vam je preporučujem", kaže Johnson, koji je u to doba završavao karijeru gradonačelnika Londona.

Novi britanski premijer u više je navrata s obitelji boravio u Hrvatskoj, najviše na južnom Jadranu. 

Iako su ga u Hrvatskoj zapamtili kao ugodnog čovjeka koji obožava prirodu i aktivni odmor, Johnson je nadaleko poznat po nevjerojatnim izjavama. Prošle je godine u kolumni za Daily Telegraph (za koju mu je isplaćivano oko 275 tisuća funti godišnje) debatirajući o ženama koje nose burke napisao kako je "apsolutno smiješno da ljudi svojevoljno okolo hodaju kao poštanski sandučići". Godine 2017. izjavio je, pak, da bi grad Sirte u Libiji mogao postati luksuzno ljetovalište čim investitori "počiste mrtva tijela".

Pročitajte više