˝Prijatelji˝ se vraćaju i desetu sezonu

IAKO su prethodno najavili da će im deveta sezona biti i posljednja, šestero je glavnih glumaca popularne humoristične serije ´Prijatelji´ potpisalo ugovor za snimanje i desete sezone, objavio je Daily Variety na svojoj Web stranici u subotu.

Na stranici se također navodi da će televizijska mreža NBC producentu serije (Warner Bros. Television) platiti 10 milijuna dolara po epizodi desete sezone, što ovu seriju bez konkurencije čini najskupljom serijom u televizijskoj povijesti.

Međutim, honorari šestero glumaca - Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lise Kudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryja i Davida Schwimmera - i dalje će ostati milijun dolara po epizodi.

Za razliku od prethodnih pregovora o novom ugovoru, kada se uglavnom raspravljalo o veličini honorara, ovaj je puta ključno pitanje bilo broj epizoda koje će se snimiti, objavio je Daily Variety.

Naime, zvijezde serije ne žele snimiti uobičajene 22 epizode, iako se NBC još uvijek nada da će postići dogovor o snimanju pune sezone.

´Prijatelji´ su ove godine bila druga najomiljenija serija u SAD-u, iza ´Ekipe za očevid´ CBS-a, te najbolja komedija, što su potvrdili osvajanjem nagrade Emmy u rujnu. Uz to, Emmyja je osvojila i Jennifer Aniston za ulogu Rachel Green, što je tek drugi put da je zvijezda prijatelja osvojila tu nagradu, nakon Lise Kudrow 1998. godine.

Pročitajte više