"Bio sam uznemiren": Komičar prijavljen policiji zbog šale o ljudima s Bliskog istoka

Foto: YouTube

KOMIČARA egipatskog porijekla Ahmeda Ahmeda jedan je čovjek, koji je bio na njegovu nastupu, prijavio policiji jer smatra da je njegov humor uvredljiv.

Ahmed je nastupao u klubu Off The Hook u Naplesu u Floridi 2019. godine i izrekao je jednu šalu vezanu za ljude porijeklom s Bliskog istoka. U videu objavljenom na TikToku Ahmed je objasnio kako je sve izgledalo i objavio je audiozapis čovjeka koji ga je prijavio policiji. 

@theahmedahmed That time a Florida man called 911 on me over a joke… 🇺🇸😂🤦🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🚨#f#floridat#trumpsupportersf#fearm#muslims9#911c#comedystandupcomedy #fy #fypシ ♬ original sound - Ahmed Ahmed

"Osjećamo se uznemireno"

"Tu je bio taj komičar, Ahmed Ahmed se zove. I prvo što je rekao bilo je: 'Koliko ljudi s Bliskog istoka imamo ovdje? To je super, možemo organizirati vlastitu malu terorističku organizaciju.' Ja mislim da to nije bilo u redu. Smetalo me. Na nastupu je bilo oko 25 muslimana. Moja supruga i ja smo se pogledali i osjećali smo se veoma uznemireno", požalio se čovjek policiji i napomenuo da je Ahmed trenutno na novom nastupu i da ga tamo mogu pronaći.

Policija je potom poručila da će poslati patrolu da pronađu Ahmeda, a na snimci se vidi kako dvojica policajaca pričaju s njim.

"Mislim da nam je ovo prvi put da izlazimo na ovakvu prijavu. Ne mijenjaj svoj set šala, samo nastavi raditi što si i radio", poručili su mu policajci.

Pročitajte više