"Prije 20 godina nalazi Martine Dalić bili su loši, no napredovala je od mušice do komarca"

Pixsell/Tomislav Miletić Foto:

1999. GODINE nalazi Martine Dalić bili su loši.  Sve brojke bile su daleko ispod željenih, referentnih, vrijednosti prosječnog hrvatskog političara. Nedostatak decimala u banci i slaba cirkulacija novčanih sredstava doveli su je na sam rub srednje klase.

20 godina poslije, Martina je više nego stabilno. Tijekom proteklih godina redovito se odazivala dobrovoljnom oduzimanju krvi od građana što je značajno podiglo njenu radnu sposobnost te je napredovala od mušice do komarca.

Iako Martinin fizički izgled sugerira slabu potkoženost, nalazi pokazuju da je kod nje sve u redu i da se zapravo radi o đon-obrazu. Do nalaza političara je lako doći, no teško ih je ispravno protumačiti. Naime, vrijednosti hrvatskih političara očitavaju se u eurima, a krv koja je u običnog čovjeka crvena, u njih je crveno-bijelo-plava. Slično je i s tjelesnim izlučevinama. 

Valja imati na umu da politička izlučevina nije tek obično sranje nego ulog u budućnost Hrvatske. To je razlog zašto smo se uščuli. Iako je popularno mišljenje da čovjek s godinama postupno propada, Martinin nalaz dokazuje da propast države ne znači i propast pojedica. Naprotiv!

Leukociti (zrnca za ne daj bože)-320.000 
Trombociti-(zrnca za svaki dan)-365.000

Željezo-Sisak

Agrokoza- 2.960.000.

Premda se radi o povišenim vrijednostima zbog kojih stručnjaci preporučuju terapiju DORH-om, Martina se osjeća dobro i nalazi se izvan zatvorske opasnosti  

Veliki priljev decimala na račun ne izaziva nikakve tegobe kod osoba naviklih na fotelju, pa se pacijent osjeća zadovoljno, nesvjestan moguće opasnosti.

HDZ - 1.000 000 000 000 000. Iako navedena brojka prelazi referentni okvir, nikad ne možete imati previše HDZ-a u krvi. Ako nemate u krvi makar minimalne količine HDZ-a, moguće da osjećate glavobolju, nesvjesticu, neimaštinu, kao i ostale smrtonosne pojave po egzistenciju.

Bilirubin - Ovdje nije u pitanju bi li ili ne bi - zna se da bi. I ne samo rubin, već i smaragd, dijamant, odnosno bilo koji mineral. 40.000 je najniža granica, a  pretpostavlja se da više rubina od Martine imaju samo Sanader i Vidošević.

Na-tri-j - Jadranka je bila početna referentna vrijednost prije dvadesetak godina, a Martina je otad uspjela osvojiti nešto nekretnina na Jadranu i Jarunu. Zbog odlične cirkulacije novca, Martina je danas jedna od rijetkih političara kojoj ruke, za razliku od srca, nikad nisu hladne. Manjak bilo kojeg od ova tri J zasigurno bi utjecao na povišenje krvnog tlaka, no višak je pogubniji. U Martine se još uvijek ne može dokazati prisustvo četvrtog J, a simptomi predoziranosti bile bi opekline i duboke rane. Zbog pada saborskog imuniteta, moguće da Martina osjeti lagano peckanje savjesti, no veća je vjerojatnost da do toga neće doći.


TSH(Todorićev stimulirajući hormon) - 2.5 eu/hr

Razgradnja ovog hormona odvija se u hotmailu, ali i drugim (pravnim)organima. S obzirom da se ovaj hormon izlučuje direktno u krv, ne čudi dobar nalaz Martine Dalić. Iako prije dvadesetak godina unos joda u Martinin organizam nije bio na zadovoljavajućoj razini, kupnja kuće u jodom bogatim Petrčanima doprinijela je općem poboljšanju. 

Hrvatsko zdravstvo proglasilo je Martinu Dalić potpuno zdravom hrvatskom političarkom, no neki stručnjaci smatraju da za kompletan uvid treba napraviti i dodatne pretrage, odnosno izvaditi markere.

Markeri će pokazati koliko su Martinini novci benigna pojava te ima li među njima i maligno stvorenih eura. Bez obzira na ishod, a suprotno iskustvima običnog čovjeka po pitanju malignosti, Martini neće pasti ni dlaka s glave. Ipak se radi o osobi koju je Andrej odabrao sebi, a njegovi apostoli neće završiti kao mučenici.

S obzirom na to koliko su za Hrvatsku učinili, dostojno je i pravedno. Bilo bi još pravednije da završe onako kako su i živjeli - kao tjelesna izlučevina.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Dadu Batinić i Dadin kanoćal, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Dada Batinić i Dadin Kanoćal.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više