Prije 20 godina osvojio je 115 milijuna kuna na lotu, a danas mu prijeti doživotni zatvor

Foto: LASD

JAMES HAYES, 35-godišnji zaštitar je jedne večeri davne 1998. kupio listić kalifornijske lutrije koji mu je zauvijek promijenio život.

Naime, osvojio je 115 milijuna kuna i odlučio ih iskoristiti kako bi kupio novu kuću i auto, te se skrasio i osnovao obitelj.

Mladom Jamesu se tad činilo da će mu ovaj dobitak donijeti samo dobre stvari, no kako to često biva s dobitnicima lutrije, pokazalo se suprotno, piše Mirror.

Prošli tjedan, dvadeset godina kasnije, ponovo je završio na novinskim naslovnicama, no ovaj put iz puno goreg razloga.

Sudi mu se za pljačke banki, ako ga osude, mogao bi završiti u zatvoru na 80 godina. S obzirom na to da mu je trenutno 55 u tom će slučaju umrijeti u zatvoru.

Nije poznato kako je živio proteklih dvadeset godina, osim da je razvio ovisnost o heroinu i da je na drogu trošio i po 6000 kuna tjedno, te da je u posljednje vrijeme živio sam u nekoj garaži.

Heyes je opljačkao nekoliko banaka, a u svakoj je zaposleniku banke dao napisanu poruku u kojoj prijeti da će zapucati ako ne dobije novac. Jednom je prilikom čak čekao u redu deset minuta prije nego je izveo pljačku.

Nikad nije tražio više od 60 tisuća kuna, a ponekad je čak objašnjavao da ima nekih obiteljskih problema. Prošlog rujna FBI je objavio njegove fotografije iz pljački i uhićen je samo mjesec dana kasnije.

Na suđenju je izašlo na vidjelo da je 20 godina ranije osvojio milijunski dobitak.

"Neću spiskati taj novac. Promijenit ću se na bolje", rekao je tom prilikom.  

Pročitajte više