Ovih 18 savjeta nekada je bilo od životne važnosti, a danas su obična glupost

Foto: Press

NA Redditu je osvanuo zanimljiv upit korisnika KarenTheManagah: Što je bio sjajan savjet prije 20 godina, ali sada to definitivno nije?

Ako ste kojim slučajem bili mlad čovjek ili dijete prije dvadesetak ili nešto više godine, sigurno ste dobili neke korisne savjete koji će vam pomoći u surovu životu koji se prostire pred vama i koji će vam olakšati prolazak kroz odraslu dob.  

Međutim, vremena se mijenjaju i ono što je vrijedilo prije 20 ili više godina danas možda ne znači puno, pogotovo zbog tehnološkog napretka, a u anketi na Redditu korisnici su izdvojili neke savjete koji su nekada imali smisla, a danas više nemaju. 

Bezvrijednih 18 savjeta

1. "Pazite da vam baterija na mobitelu uvijek dođe do nule i onda ga punite do 100 posto."

2. "Sjećam se kada mi je otac kao tinejdžeru govorio da nikada ne budem ona cura koja će naganjati dečka. Možda je to rekao da me zaštiti u mladosti, ali sada sam shvatila da je većina muškaraca s kojima se isplati biti ili sramežljiva ili povučena, stoga ja moram biti ta koja će povući prvi potez."

3. "Tata mi je jednom rekao da nikada ne prijavljujem godišnji odmor u prvoj godini rada u nekoj firmi jer to pokazuje koliko sam posvećen poslu."

4. "Na rentu za stan ne treba trošiti više od jedne trećine plaće. Da sam to poslušao, danas bih živio u kartonskoj kutiji."

5. "Jednom mi je na predavanju u srednjoj školi bila žena koja je radila u HR-u, rekla je da uvijek dostavljamo CV-je u printanom izdanju jer se online aplikacije ne gledaju."

6. "Moraš zapamtiti ovu informaciju jer ti ona kasnije više neće biti dostupna."

7. "Tražite srodnu dušu na internetu? Vi mora da niste normalni."

8. "Ostani u istoj kompaniji što je duže moguće. To je apsolutna glupost, ako želite veću plaću i promociju, mijenjajte poslove svake godine ili svake tri godine."

9. "Ako ste po cijele dane na internetu, nećete nikada biti uspješni u životu."

10. "Svi moraju završiti neki stupanj više ili visoke edukacije. To danas nije istina, mene moj zanat vrlo dobro služi, kao i mnoge druge u svijetu, a završio sam fakultet."

11. "Savjet od prije 20 godina: 'Ne ulazi u auto sa strancima.' Danas preko aplikacije dajemo sve podatke i zovemo strance da nas voze s lokacije na lokaciju."

12. "Drži se podalje od tipova koji pričaju sami sa sobom nasred ulice. Danas je to svaki drugi čovjek sa slušalicama u ušima."

13. "Nećeš uvijek imati kalkulator u džepu."

14. "Dobro obrazovanje garantirat će vam poslove s dobrom plaćom."

15. "Srednja škola je najbolji period tvog života. To je totalno sranje, srednja škola nije ni blizu najboljeg perioda života."

16. "Ako TV ne radi, probaj ga udariti."

17. "Uzmite novac i oročite ga u banci. Super, danas ću zaraditi, koliko, 0.5 posto"?

18. "Izbacite masnoće iz prehrane i salo će vam se početi topiti."

Pročitajte više