Prije osam godina umro je Vinko Coce, oglasila se njegova udovica: Nekako je sve teže

Foto: Zarko Basic/Pixsell

PRIJE osam godina preminuo je Vinko Coce. Tim je povodom njegova udovica Janja u razgovoru za Radio Dalmaciju otkrila da joj je i dalje jako teško.

"Sada su ovo najteži dani, što se može. Što više godina prolazi, to je nekako sve teže. Onih prvih godina si očekivao da će se Coce pojaviti odnekud, da je otišao na turneju, ali pomalo shvaćaš da je sve to realnost, da je sve to život. Jedni umiru, drugi se rađaju, tako da moraš shvatiti da je sve to dio života", ispričala je Janja. 

Dodala je da je zahvalna što se Cocine pjesme svakodnevno vrte na većini radija te tako među ljudima čuvaju uspomenu na njega. Janja kaže da je Vinkov grob tijekom cijele godine pun cvijeća i svijeća koje ostavljaju njegovi obožavatelji.

"Svaki put kad dođem uvijek me dočeka nešto novo. Bude cvijeća, svijeća, anđela s posvetom. Dođe i dosta njegovih obožavatelja iz Slovenije. Pogotovo će dosta toga biti ovih dana. Ja sam već bila i u nedjelju i jučer, ali to ne znači da neću opet ići i danas i za Dušni dan. A što mogu", zaključila je. 

Vinko i Janja bili su u braku pune 33 godine. Upoznali su se dok Vinko još nije ostvario pjevačku karijeru na jednoj plesnoj zabavi. Kasnije je priznao da je bio pod tremom i da su mu se tresle noge kad je prišao Janji da je zamoli za ples.

Par nikad nije dobio dijete, što im je bila dugogodišnja želja. Dvadeset su godina pokušavali obilazeći mnoge klinike i stručnjake, od Zagreba do Rima, a onda su se jednostavno pomirili s bolnom činjenicom. Vinko i Janja jedno su vrijeme čak razmišljali i o posvojenju, no od te su ideje odustali, jer pjevač nije želio da djetetov odgoj pati zbog njegove karijere. Satisfakciju su pronašli u nećacima s kojima su provodili mnogo vremena.

Podsjećamo, Vinko Coce preminuo je 27. listopada 2013. godine u splitskoj bolnici nakon pet i pol mjeseci borbe s teškom infekcijom. Imao je 59 godina. 

Pročitajte više