Prije pet godina preživjeli smo najpoznatiji smak svijeta

Foto/Screenshot: Instagram/YouTube

IAKO svake godine očekujemo i preživimo po jedan, smak svijeta 2012. godine zasigurno ostaje jedan od onih koji se pamte. Nikad luđih teorija zavjere i većeg interesa za apokalipsu, i nijedan datum smaka svijeta se ne pamti kao 21.12.2012. godine.

Nekoliko godina ranije objavljen je datum apokalipse, a kraj majanskog kalendara odredio je sudbonosni dan kraja ljudskom rodu. Pred kraj 2012. teorije su se množile i širile, i nije da nije bilo onih koji su doista i povjerovali da će se dogoditi.

Nekolicina Britanaca, uvjerenih da će se apokalipsa doista dogoditi 21. prosinca 2012 potrošili su stotine tisuća dolara kako bi se pripremili za posljednji dan na zemlji. U tu su svrhu izgradili skloništa koja su napunili hranom, gorivom i oružjem, što je bio dovoljan povod da se o njima snimi i dokumentarac.

Čovjek po imenu Lu Zhenghai milijun kuna ušteđevine potrošio je da napravi repliku Noine arke, kako bi preživio apokalipsu.

O smaku svijeta oglasila se i NASA.

"Svijet neće nestati u 2012. godini. Planet je preživio više od četiri milijardi godina, a ugledni znanstvenici širom svijeta nisu pronašli ni jedan dokaz da bi se takvo što moglo dogoditi", tvrdili su u NASA-i, a osvrnuli su se i na majanski kalendar koji šalje samo jedno poruku: "Završava jedno i počinje drugo razdoblje"", poručili su tada.

Ipak, narod se nije smirio dok Vladimir Putin nije sazvao konferenciju za novinare i rekao da smaka svijeta neće biti! To nam je svima ulilo nadu jer ako Vladimir kaže da neće biti smaka svijeta - onda ga biti neće!

Kako se približavao 21.12.2012. godine, bilo je sve više teorija zavjere. Jedna nezaboravna koja je kružila tvrdila je da će se smak svijeta dogoditi kada pjesma Gangam Style na YouTubeu dočeka milijardu pregleda. 

I to je, naravno, predvidio Nostradamus teorijom o konjima i devet krugova, koje su teoretičari spojili s konjima u spotu i devet nula koje sadrži broj 1 000 000 000.

Spot je zaista dočekao milijardu na 21. prosinaca, ali to je bilo sve. Minusi na karticama, neplaćeni računi, krediti, nepoloženi ispiti i sve ostalo čega smo se poželjeli riješiti uveli su nas u 2013. godinu i nove smakove svijeta.

Pročitajte više