Princ Louis prvi put progovorio pred kamerama, snimka raznježila mnoge

Foto: Facebook

PRINČEVI George i Louis i princeza Charlotte postavljali su pitanja Sir Davidu Attenboroughu o životinjskom svijetu, a snimka je objavljena na službenim profilima kraljevske obitelji na društvenim mrežama.

Najviše pozornosti privukao je dvogodišnji princ Louis kojeg je javnost prvi put mogla čuti kako govori. "Koja je vaša omiljena životinja?" upitao je on Attenborougha, na što je dobio odgovor da su to majmuni. Pitanja djece snimali su Kate i William u dvorištu Kensingtonske palače.

Snimka je oduševila obožavatelje kraljevske obitelji.

"Predivno je čuti njihov glas", "Preslatki su, tako me razveselilo čuti Louisov glas", "Kakva divna djeca, hvala vam na ovome", pisali su u komentarima.

Inače, Attenborough se na kraljevskoj premijeri svog novog filma družio s mladim prinčevima i princezom te Georgeu poklonio fosilni ostatak zuba morskog psa. Attenborough je kazao da je okaminu zuba pronašao za vrijeme obiteljskog odmora na Malti krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a nakon toga se javio ministar kulture Malte te odlučno rekao da će se angažirati na povratu fosiliziranog zuba morskog psa. Ipak, glasnogovornik ministarstva nakon toga je izvijestio da je Malta promijenila mišljenje i da princ može zadržati fosil.

Utisnut je u mekani žuti vapnenac, a vjeruje se da je star oko 23 milijuna godina. Zub je nekoć pripadao megalodonu, izumrloj vrsti golemoga morskog psa koji je mogao narasti i do 16 metara. Živio je prije 25 milijuna godina, a izumro prije oko milijun i pol.

Pročitajte više