Pripremite se na iznenađenje: Koliko zapravo zarađuju najveće glazbene zvijezde?

Foto: JLP/YouTube

IAKO će većina glazbenih zvijezda reći da se time bave zbog ljubavi, a ne novca, ne mogu poreći da su za tu ljubav i bogato nagrađeni. No, koliko točno?

Neke od najvećih današnjih zvijezda otkrile su koliko zarađuju ili koliko imaju ušteđenog novca, prenosi Mirror. Primjerice, vjerojatno najveća glazbena zvijezda današnjice, Adele, ima oko 50 milijuna funti u banci. Ni dečkima iz One Directiona nije loše – svaki od njih ima pospremljeno oko 25 milijuna funti za crne dane.

Ipak, ne zgrću svi milijune gdje god se pojave. "Svi pretpostavljaju da sam dobila milijune od reklama za John Lewis. Vjerojatno sam zaradila oko 8 tisuća", otkriva Lilly Allen o honoraru za reklamiranje robne kuće.

Budući da je prodaja albuma i singlova već dulje vrijeme u padu, glazbenici se snalaze te zarađuju i na druge načine, primjerice pojavljivanjem na događanjima koja mogu biti vrlo otmjena, ali i pokretanje novog branda mineralne vode. Tu je uvijek profitabilno pokretanje modnih kolekcija, parfema, licenciranje za filmove i televiziju, snimanje koncerata i YouTube.

Iako prodaja glazbe ne ide kao nekad, malo tko se od njih može požaliti na financijsku situaciju. Ovo je lista 10 najplaćenijih britanskih glazbenika pa možete procijeniti i sami.

1. Adele – 50 milijuna funti

2. Nial Horran (One Direction) – 25 milijuna funti

3. Zayn Malik – 25 milijuna funti

4. Liam Payne (One Direction) – 25 milijuna funti

5. Harry Styles (One Direction) – 25 milijuna funti

6. Louis Tomlinson (One Direction) – 25 milijuna funti

7. Ed Sheeran – 20 milijuna funti

8. Ellie Goulding – 13 milijuna funti

9. Jessie J – 13 milijuna funti

10. Leona Lewis – 13 milijuna funti

Pročitajte više