Prodaja pjesme iz 1988. porasla je za čak 38.400 posto nakon izvedbe na Grammyjima

Foto: Profimedia

Tracy Chapman je na dodjeli Grammyja s Lukeom Combsom izvela svoj hit Fast Car iz 1988. prvi put nakon dugo godina, a neočekivana izvedba utjecala je na prodaju originalnog singla, koja je porasla za više od 38.000% nakon dodjele Grammyja, piše Billboard.

Hit iz 1988. vratio se u mainstream 35 godina nakon svog izvornog izdanja kada je Combs snimio obradu na svom albumu Gettin' Old iz 2023. Pjesma je Chapman čak donijela nagradu Country Music Associationa jer je Combsova verzija osvojila nagradu za pjesmu godine, što ju je učinilo prvim tamnoputim tekstopiscem koji je osvojio nagradu za pjesmu godine na CMA-u.

Fast Car je 5. veljače, dan nakon dodjele Grammyja, prema Billboardu, preslušan 949.000 puta u američkim streamovima. To je povećanje od 241% u jednom tjednu, a prodaja pjesme Tracy Chapman također je porasla za 38.400%, na 14.000 primjeraka.

To mu je omiljena pjesma iz djetinjstva

Combs je na dodjeli nagrada Country Music Associationa objasnio da mu ta pjesma budi samo lijepe uspomene iz djetinjstva i da mu je bila omiljena. Podsjeća ga na njegovog oca Chestera Combsa. 

"Kad sam imao 5 godina, moj tata i ja bili bismo u njegovom kamionetu, a on bi mi uvijek puštao glazbu. Imao je kazetu Tracy Chapman, a Fast Car je jedna od prvih pjesama kojih se sjećam. Oduvijek sam bio veliki obožavatelj i sjetim se svog oca i našeg zajedničkog vremena kad čujem pjesmu", rekao je Luke. 

"Uvijek sam mislio da je to jedna od najboljih pjesama svih vremena. No ništa se ne može mjeriti s Tracyinim originalom, ali mislim da je moja obrada lijepa nadopuna", dodao je.

Tracy je u srpnju prošle godine rekla da je veseli porast popularnosti pjesme. "Nikad nisam očekivala da ću se naći na country ljestvicama, ali čast mi je biti tamo. Sretna sam zbog Lukea i njegovog uspjeha te sam zahvalna što su novi obožavatelji prihvatili Fast Car", rekla je.

Pročitajte više