Prodan virtualni Amsterdam

Razlog zbog kojeg je Amsterdam jedna od najpoznatijih, ali i najpopularnijih lokacija za sve posjetitelje virtualnog svijeta kojeg održava tvrtka Linden Labs iz San Francisca je u tome što predstavlja jednu od najvjernijih virtualnih prikaza lokacije u stvarnom svijetu.

Njen dosadašnji vlasnik Kevin Alderman, koji je u "Second Lifeu" poznatiji kao avatar pod nazivom Stroker Serpentine, se poprilično potrudio da izgledom zgrada, rasporedom ulica i kanala virtualni Amsterdam bude što sličniji onom pravom.

Međutim, za reputaciju virtualnog Amsterdama je daleko važnije to što, slično i kao njegov ekvivalent u stvarnom svijetu, služi kao sinonim za "četvrt crvenih svjetala", odnosno jedan od najvećih i najpoznatijih centara virtualne prostitucije.

To je upravo razlog zbog koga je Amsterdam jedno od najposjećenijih mjesta u "Second Lifeu" jer mnogi novoregistrirani stanovnici tog virtualnog svijeta tamo započinju svoj boravak, nastojeći vidjeti što se sve u njemu može pronaći, odnosno da li mogu raditi neke stvari koje im u stvarnom svijetu ne bi pale na pamet.

Alderman, koji živi u Tampi na Floridi i vodi "Eros LLC" specijaliziranu za prodaju seksualnih pomagala, tvrdi da daleko više prometa ima u "Second Lifeu" nego u stvarnom svijetu. Za to su, između ostalog, zaslužni i njegovi virtualni "SexGen" kreveti koji Internet-parovima omogućavaju da njihovi avatari koriste na desetine raznih poza u vođenju ljubavi.

Amsterdam je također poznat i kao mjesto gdje su održani live koncerti glazbenika iz stvarnog svijeta. Daniel Huebner, direktor komunikacija tvrtke "Linden Labs" ga je nazvao "pristojnim i kvalitetnim" mjestom u "Second Lifeu", jer, za razliku od mnogih drugih, "nema slučajnih sadržaja", odnosno napravljeno je s "jedinstvenom vizijom".

Mnoge poznavatelje prilika u "Second Lifeu" je, stoga, prije nekoliko dana iznenadila nedavna najava kako je Amsterdam stavljen na dražbu na eBayu po cijeni od 50.000 dolara. Prije nekoliko dana je potvrđeno kako je Amsterdam kupljen od strane osobe za koju se sada zna samo da je rodom iz Nizozemske.

Alderman, pak, u intervjuu za "Information Week" tvrdi da je razlog zbog kojeg je Amsterdam prodan taj što će Eros LLC, zajedno s još nekoliko tvrtki iz stvarnog svijeta, sagraditi još spektakularniju virtualnu lokaciju koju opisuje kao svojevrsnu kombinaciju "Disneylanda", "Playboyevog" imanja i "Zapadnog svijeta", misleći pri tom na futuristički zabavni park iz kultnog SF-filma s Yulom Brynnerom u glavnoj ulozi.

R.R.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.