Profesora u Milijunašu zbunilo pitanje o poznatoj glumici. Biste li vi znali odgovor?

Foto: HRT

U ovotjednoj emisiji kviza Tko želi biti milijunaš sudjelovalo je troje natjecatelja. Najbolji u prvoj jučerašnjoj igri Najbrži prst bio je 45-godišnji profesor latinskog jezika i filozofije Drago Mihaljević iz Vrgorca.

Drago je s lakoćom odgovorio na prvih pet pitanja i osvojio iznos prvog praga od 150 eura. Prvi džoker zatrebao mu je na šestom pitanju. Nije znao što je tradicionalni ribarski čamac naroda dalekoga sjevera: pasara, guc, batana ili kajak. Odlučio je zatražiti pomoć publike. Njih 36% odlučilo se za pasaru, 0% za guc, 18% za batanu i 46% za kajak. Prihvativši mišljenje publike, Drago je osvojio 300 eura. "Pasara, guc i batana su naši čamci, a kajak je eskimska riječ", pojasnio je Tarik.

Na desetom pitanju Drago je uzeo džoker "pola-pola". Pitanje je glasilo: "Tko u filmu Voleći Pabla glumi Escobarovu ljubavnicu, a u Bijelom prahu suprugu Escobarova suradnika?" - Salma Hayek, Michelle Rodriguez, Eva Longoria ili Penélope Cruz? Nakon iskorištenog džokera, ostali su mu odgovori Eva Longoria i Penélope Cruz. "Kockat ću se, neću nikoga zvati", rekao je Drago i odgovorio Penélope Cruz, što je bilo točno. 

Odustao na 13. pitanju

Na 12. pitanju pozvao je džokera jer nije znao tko je napisao romane Rosemaryno dijete, Dječaci iz Brazila i Stepfordske supruge? Sol Yurick, Tom Clancy, Ira Levin ili Dean Brown. Poslušao je džokera, naime, on mu je savjetovao odgovor C - Ira Levin, i to mu je donijelo 18.000 eura.

Drago je natjecanje napustio na 13. pitanju, koje je glasilo: "Najznačajnije djelo arhitekta Josepha Marije Olbricha izložbena je zgrada..." Ponuđeni su odgovori Romantizma u Weimaru, Secesije u Beču, Dadaizma u Zurichu ili Ekspresionizma u Berlinu. Kući je otišao s 18.000 eura.  

Drugi natjecatelj bio je Andrija Mimica iz Splita, koji je odustao na 10. pitanju i kući otišao s 2500 eura. Upitan je što je Eleanor Roosevelt navodno izgovorila na granici Brazila i Argentine. Ponuđene su opcije Jadan Yellowstone!, Jadan Grand Canyon!, Jadna Niagara! i Jadan Mount McKinley! Da je kojim slučajem odgovarao, rekao bi C - Jadna Niagara!, i to bi bio točan odgovor.

Posljednja ovotjedna natjecateljica u kvizu bila je Franka Murtić iz Zagreba, koja je osvojila 150 eura i tako prešla prvi prag. Natjecanje će nastaviti u idućoj emisiji.

Pročitajte više