Proglašeni dobitnici Večernjakove ruže za 2004.

Dobitnici Večernjakove ruže za 2004. tradicionalne nagrade Večernjega lista, proglašeni su večeras u 13 kategorija iz područja show businessa, medija i glumišta, a ove je godine prvi put ta nagrada dodijeljena u tri nove televizijske kategorije za najbolju originalnu i licencnu emisiju te najboljega tvdebitanta.

Večernjakova ruža, rad akademskoga kipara Alena Novoselca tradicionalna je akcija priloga "Ekran" Večernjega lista u kojoj tijekom dva mjeseca sudjeluju čitatelji tih novina glasujući putem kupona, telefona i SMS-a te web stranica.

Svečanost dodjele priređena je u Kineskome paviljonu na Zagrebačkome velesajmu gdje su proglašeni laureati i uručene im Večernjakove ruže koje su dodijeljene jedanaestu godinu zaredom uz prigodni show i glazbeni program u kojemu su sudjelovale zvijezde hrvatske glazbene estrade.

Dodjela je priređena po uzoru na velike svjetske glazbene i filmske nagrade, kao što su Oscar, Grammy i MTV-nagrade, pa su tako i za svaku od kategorija bili određeni prezenteri - poznata imena iz svijeta show businessa.

U prvoj kategoriji - za najboljega tv-voditelja Ružu je primio je HTV-ov novinar Goran Milić kojemu je to, kako je rekao, prva nagrada u novinarskoj karijeri, a u drugoj kategoriji za najbolju voditeljicu RTL-ova voditeljica Sanja Doležal.

Večernjakovu ružu u trećoj kategoriji - za najbolju originalnu emisiju dobila je "Latinica" HTV-ova urednika Denisa Latina, dok je u četvrtoj kategoriji - za najbolju licencnu emisiju ta nagrada pripala emisiji "Tko želi biti milijunaš" prvoga programa HTV-a.

Tu tradicionalnu nagradu u petoj kategoriji - za najboljega tv-debitanta dobila je RTL-ova voditeljica Tatjana Jurić.

U šestoj kategoriji - za najboljega pjevača laureat je Boris Novković, a u sedmoj - za najbolju pjevačicu Ivana Banfić.

Ružu je u osmoj kategoriji - za najbolju grupu dobio "Parni Valjak", a u devetoj kategoriji - za najboljega glumca Goran Višnjić.

Laureat u desetoj kategoriji - za najbolju glumicu je Darija Knez, a u 11. kategoriji - za najbolji film "Duga mračna noć" redatelja Antuna Vrdoljaka.

Večernjakovu ružu u 12. kategoriji - za najboljega radijskog voditelja dobio je Davor Dretar-Drele, a u 13. kategoriji - za najbolju radijsku voditeljicu njegova kolegica s Obiteljskoga radija Sonja Šarunić.

(Hina) xipet yln

Pročitajte više